column

Bewustwording als doel?

Bewustwording als doel?

01-01-2020

Een nieuw jaar met nieuwe kansen … alle beste wensen voor jullie allemaal. Heb je nog de ruimte gehad een beetje naar binnen te keren afgelopen maand? Gevoeld hoe 2019 met je gespeeld heeft? Wat viel je op? Waar werd je blij van? Waar heb je wat aan gehad voor jezelf?

Wil jij je doel bereiken? Aarzel dan niet contact met me op te nemen.

Na de maand december, gevuld met al zijn magische feestdagen, krijgen we met het begin van een nieuw jaar veel afleiding aangeboden om doelen te stellen voor het nieuwe jaar. Ik noem het afleiding omdat het altijd doelen zijn die buiten je liggen. Van iets wat je nog niet hebt of bent. Met allerlei verleiding wordt je energie gericht op iets anders te willen, want wat is is nog niet goed genoeg. Met alle goede wil van de wereld gaan veel mensen dan aan de slag. En helaas zie je dan al binnen vrij korte tijd dat de energie uit de aandacht voor het doel glijdt. Niet bij iedereen hoor, er zijn echt mensen die toegewijd achter hun doel aangaan. Die mensen bereiken vaak hun doel en ik hoop altijd van harte dat ze daar dan heel blij mee zijn.

Bewust worden en bewust zijn Zelf heb ik enige jaren geleden besloten geen uiterlijke doelen meer te stellen. Ik behoor tot die groep die na een paar weken de intentie daartoe kwijtraakt. Waar ik wel voor ga is de ontwikkeling van mijn bewustzijn. Het bewustzijn van bewust het leven te leven, het te voelen van top tot teen en daarbuiten. Hier op aarde met beide voeten op de grond en met een innerlijke verbinding met mijn wezen. Mijn gewaarzijn te oefenen in het bewust zijn en steeds beter waar te nemen wat erin en om ons heen plaatsvindt. Elk jaar weer. Dat geeft mij veel voldoening en grappig genoeg helpt het me om doelen buiten mijzelf te realiseren.

Loop je vast? Met jezelf, in je relatie, in je werk of in je gezin? Vastlopen in het leven kan op elke leeftijd gebeuren en kan te maken hebben met allerlei zaken. Diepgaande moeilijke levenservaringen, relatieproblemen, knelpunten in je persoonlijke ontwikkeling ervaren, (bijna) burnout zijn, verlies/rouwperiodes doormaken of bij het verwerken van angst- en trauma ervaringen.

Goede begeleiding kan je daarbij helpen. Core-Coaching is een praktijk voor therapie en counseling waar met aandacht en zorg naar je geluisterd wordt. Waar betrokkenheid en helderheid, diepgang en pragmatisch handelen op de eerste plaats komen.

Molengracht 4, Zutphen 06-40533244 www.core-coaching.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).