COLUMN SANNE VAN HEERDE

Scheve tanden? Ga (ook) naar de logopedist!

Scheve tanden? Ga (ook) naar de logopedist!

01-03-2020

Veel kinderen hebben een een beugel nodig omdat hun tanden scheef zijn gaan staan. Dit komt vaak doordat bij het slikken de tong tegen de voortanden drukt. Dit zien wij regelmatig bij onze cliënten, ook als ze niet voor slissen of afwijkend slikken komen.

Wat veel mensen niet weten, is dat wij bij logopedie kunnen helpen om de bewegingspatronen van de tong in de mond te veranderen. Eventuele scheefstand van de tanden wordt dan voorkomen. Door de juiste bewegingspatronen aan te leren, kan scheefstand soms zelfs corrigeren zonder een beugel.

Onze tong is sterk en heeft veel invloed op de ontwikkeling van ons gebit. Als een tong bij iedere slik de tanden een bepaalde kant uit duwt, is het niet raar dat de tanden verschuiven. Veel kinderen die bij ons komen voor logopedie weten nu al dat ze een beugel nodig zullen hebben. Maar door de juiste bewegingspatronen van de tong toe te passen, kan die beugel sneller zijn werk doen. De tong drukt immers de tanden niet meer de andere kant uit. Bij Logopediepraktijk Rondom Taal zijn wij gespecialiseerd in afwijkend slikken en kunnen volwassenen en kinderen helpen om juiste tongbewegingen aan te leren. In tegenstelling tot een beugel wordt logopedie volledig vergoed vanuit de basisverzekering.

Logopediepraktijk rondom taal | Vijfmorgenstraat 18, Zutphen | 06-16818979 | www.logopediepraktijkrondomtaal.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).