Adverteren werkt!

BRUISENDE COLUMN

Weetjes over het ‘zwarte goud’

Weetjes over het ‘zwarte goud’

30-11--0001

Wij Nederlanders blijken een van de grootste koffiedrinkers ter wereld te zijn. Uit onderzoek blijkt namelijk dat we gemiddeld 2,4 koppen koffie per persoon per dag drinken, wat neerkomt op gemiddeld ruim 260 liter per persoon per jaar.

Koffie is goedgekeurd door de paus

En zo zijn er nog heel wat andere leuke koffie-weetjes. Wist je bijvoorbeeld dat koffie meer aroma’s bevat dan wijn en dat je het best een glas water kunt drinken voor je aan je kopje koffie begint? Dat zou ervoor moeten zorgen dat je smaakpapillen worden gereinigd, waardoor je die aroma’s beter proeft.

Nog een bakkie?

58% van de Nederlanders drinkt hun eerste kopje koffie al voor acht uur ’s ochtends. Volgens onderzoek zou je echter beter kunnen wachten tot negen uur. Dan zou het effect van de cafeïne het optimaalst zijn. Behoefte aan nog een bakkie? Wacht daar dat minstens anderhalf uur mee, zodat de cafeïne zijn werk kan doen. Drink je te snel je kopjes koffie achter elkaar, dan zorgt dat ervoor dat je onrustig wordt in plaats van geconcentreerd, wat waarschijnlijk eigenlijk je bedoeling was.

Afknapper

Wist je trouwens dat gelovigen pas veel later koffie mochten drinken dan niet-gelovigen? Koffie kreeg namelijk pas in de zestiende eeuw de zegen van de paus. Daarna konden gelovigen ook genieten van het ‘zwarte goud’, zoals koffie ook wel genoemd wordt. Het grappige is dat uit onderzoek is gebleken dat het door veel mensen tijdens een date als afknapper wordt ervaren als hun date geen koffie drinkt. Dit omdat koffiedrinken wordt gezien als iets gezelligs en sociaals.

Vooral blijven drinken

Nog een leuk koffieweetje: koffie is de op één na meest verhandelde grondstof ter wereld. Alleen aardolie staat hoger in deze lijst. Dagelijks zijn er wereldwijd namelijk zo’n 25 miljoen boeren en arbeiders (verdeeld over ruim vijftig landen) bezig met de productie van koffie. Vooral veel koffie blijven drinken dus, anders raken heel wat mensen hun baan kwijt!

Heb je na het lezen van dit artikel zin gekregen in een heerlijk kopje koffie? Op www.nederlandbruist.nl staan tal van lekkere koffie-adresjes in jouw regio.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).