column

Slapen  als een roos…

Slapen als een roos…

01-03-2020

Slapen, we doen het ongeveer een derde van ons leven, maar soms zijn de nachten niet zo lang als je zou willen. Spanningen of kwaaltjes: in elke levensfase spelen er weer andere dingen die je uit je slaap kunnen houden.

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze slaapweetjes en tips? www.bewegendwijzer.nl

Val jij in slaap zodra je hoofd het kussen raakt? Of zie je de uren op de klok voorbijgaan? Uit onderzoek blijkt dat de helft van de Nederlanders ontevreden is over zijn slaap. Hoeveel slaap je nodig hebt, verschilt van persoon tot persoon. Zeven tot acht uur is het gemiddelde, maar weinig mensen (zowel jong als oud) halen dat.

Slapen is een 24 uurs probleem

Een goede nachtrust is belangrijk, zegt slaapoefentherapeut Mijke Mommers. Als je slaapt, is je lichaam hard aan het werk: lichaamscellen en spieren worden gerepareerd, je hormoonbalans herstelt zich en je weerstand wordt op orde gebracht. Dat merk je overdag: je bent fitter en je kunt je beter concentreren.

Slapen kun je leren!

Elk slaapprobleem vraagt om een eigen oplossing. Maar er zijn ook slaaptips waar iedereen wat aan heeft, in welke levensfase je ook zit: kind, puber, (jong) volwassene en/of ouderen.

Rozengracht 22, Zutphen | 0575 - 514663 info@bewegendwijzer.nl | www.bewegendwijzer.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).