BRUISENDE COLUMN

Voeten die gezien  mogen worden

Voeten die gezien mogen worden

01-04-2020

Het mooie weer komt eraan! Langzaam wordt het dus tijd om je zomerschoenen weer tevoorschijn te halen. Heel leuk natuurlijk, dat je binnenkort weer heerlijk op slippertjes kunt lopen, maar zijn je voeten daar wel klaar voor?

Kom maar op met die slippertjes!

Na een paar maanden te zijn weggestopt in dichte schoenen, kunnen je voeten wel weer wat verzorging gebruiken. Maar hoe zorg je nu precies voor voeten die gezien mogen worden?

Goed voorbereid

Begin met een warm voetbadje van minstens tien minuten. Niet alleen heerlijk ontspannend, maar ook nog eens de perfecte voorbereiding voor je huid op wat hierna komen gaat: het verwijderen van eelt! De kans is immers groot dat zich daar de afgelopen maanden een laagje van heeft gevormd. Gelukkig kun je eelt zelf heel gemakkelijk te lijf gaan met een eeltvijl, puimsteen of een elektrische eeltrasp. Je zult zien dat het eelt verdwijnt als sneeuw voor de zon nu het door dat voetbadje goed zacht is geworden. Verwijder je voor het eerst zelf eelt, let dan op dat je niet te veel in één keer verwijdert om (pijnlijke) ongemakken te voorkomen. Klaar? Smeer dan je voeten in met speciale crème om ze lekker zacht te houden (en herhaal dit insmeren bij voorkeur dagelijks).

Finishing touch

De volgende stap: het knippen van de nagels. Knip ze recht af om ingegroeide nagels te voorkomen. Eventueel kun je de zijkanten een beetje vijlen, maar vijl je nagels zeker niet te rond. Dan is het tijd voor de finishing touch: een mooi kleurtje op je nagels zodat jouw voeten echt helemaal klaar zijn om op slippers over straat te gaan.

Pedicure

Zijn jouw voeten er echt te erg aan toe om zelf aan de slag te gaan (heb je bijvoorbeeld last van kalknagels of likdoorns) of heb je er simpelweg zelf geen zin in? Maak dan gewoon een afspraak bij een (medisch) pedicure en laat je voeten heerlijk verwennen. Na al het harde werk dat ze voor je verrichten, hebben ze dat zeker verdiend!

Kunnen jouw voeten ook wel wat professionele verzorging gebruiken? Op www.nederlandbruist.nl vind je altijd wel een pedicure bij jou in de regio.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).