column

De uitnodiging van april…

De uitnodiging van april…

01-04-2020

Begin april zitten we midden in de aanloop naar Pasen … en met alle respect voor iedereen die iets met religie heeft, daar wilde ik het nu niet over hebben. Wel over de symboliek die er achter ligt, want dit is toch wel een bijzondere periode voor je eigen bewustzijnsgroei. Het paasfeest staat voor wedergeboorte van jezelf na een periode van vasten. Daar zitten allerlei bijzondere laagjes in.

kan ik je helpen bij meer zicht krijgen op deze innerlijke schoonmaak? Bel me dan!

Het vastentrommeltje Vroeger hadden wij thuis allemaal (ik heb 5 broers en zussen) een vastentrommeltje waar we alle snoepjes en lekkers indeden die we kregen tijdens de vastenperiode, de 40 dagen vóór Pasen. Dat was nog eens wat … hield je het vol er niet aan te komen? En als je dat wel deed, ging dat dan stiekem? En tegen de tijd dat je het open mocht maken, kon je er dan van genieten? Die vastenperiode stond (en staat) voor het bewustzijn wat je allemaal tot je nam (neemt). In het beeld van het trommeltje ging het specifiek over het lekkers wat je als extra naast de basisvoeding kreeg voor het lichaam. Tegenwoordig zie je veel aandacht voor het fysieke welzijn met aandacht voor sporten, bewegen en vitaliteit en komt in deze periode vaak het reinigen van het lichaam aan de orde. Leverreinigingen of algehele detox acties. Je kunt dit beeld natuurlijk breder trekken en er ook een periode van inkeer in jezelf van maken. Alles eens goed met jezelf innerlijk doornemen, opschonen wat je in de weg zit en vrijgeven wat je niet langer dient. Je handelingen met je trommeltje zijn mooie metaforen voor je huidige leven. Kun je oprecht, open en integer jezelf laten zien? Ben je daar eerlijk naar jezelf in? Dan kan deze periode werkelijk als een opschoning dienen waar je herboren uitkomt.

Loop je vast? Met jezelf, in je relatie, in je werk of in je gezin? Vastlopen in het leven kan op elke leeftijd gebeuren en kan te maken hebben met allerlei zaken. Diepgaande moeilijke levenservaringen, relatieproblemen, knelpunten in je persoonlijke ontwikkeling ervaren, (bijna) burnout zijn, verlies/rouwperiodes doormaken of bij het verwerken van angst- en trauma ervaringen.

Goede begeleiding kan je daarbij helpen. Core-Coaching is een praktijk voor therapie en counseling waar met aandacht en zorg naar je geluisterd wordt. Waar betrokkenheid en helderheid, diepgang en pragmatisch handelen op de eerste plaats komen.

Molengracht 4, Zutphen 06-40533244 www.core-coaching.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).