column

Back on track

Back on track

01-04-2020

Cliënt F. is een veelbelovend schilder. Hij is bij me gekomen omdat “het werk niet meer stroomt”, en hij wil van een groot contract af, want
- mede door deze situatie
- heeft hij onenigheid en spanningen gekregen met zijn grootste opdrachtgever: hij zou een serie schilderijen maken voor de raadszaal van de gemeente. De opdrachtgever verwacht dat het publiek deze kunst in de raadszaal zal waarderen.

Het was eerder voor de schilder een uitdaging geweest om zich lokaal zo te laten zien; hij wilde juist graag “een open vrij deel” van zichzelf meer tonen. En de opdracht voor de gemeente had hem daarin gestimuleerd. Maar nu was hij teruggevallen in wantrouwen en boosheid en hij wilde van de opdracht af
- drukte en stress hadden een primair stuk in hem geactiveerd: een opstandig kind-deel in hem kreeg de overhand.

Na een paar sessies kwam hij weer meer in contact met zijn harts- verlangen. Hij kon weer voelen wat hem zo gedreven had om deze opdracht aan te nemen. Hij kon zijn angst toelaten, en het gevoel van radeloosheid dat hij het vast niet zou kunnen. Er ontstond compassie voor en ontspanning.

Hoe houden we verbinding met onze hartsintentie, met onze betekenis in het grotere geheel? Dit herkennen we allemaal: die intentie wijst ons de weg om bijvoorbeeld gezonder te leven, of om ‘quality time’ aan je partner te besteden, aan je relatie. Je kent genoeg omstandigheden, die je van je pad afbrengen. Maar je kunt jezelf meer ondersteunen in de realisatie van je verlangen als je je meer verbonden gaat voelen met die hartsintentie.

Praktijk voor Lichaamsgerichte psychotherapie & relatietherapie Harberthof 2 Winterswijk-Meddo 06-51419097 info@praktijkvinke.nl www.praktijkvinke.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).