column

De isolatie voorbij?

De isolatie voorbij?

01-05-2020

We zitten inmiddels al bijna twee maanden in de opschudding rondom het coronavirus. We worden gemaand thuis te blijven en vanuit huis online te werken, minstens anderhalve meter ruimte te behouden tussen jou en een ander en met niet meer dan drie mensen ‘te samenscholen’. Ik woon vlak tegen het centrum van Zutphen aan en het lijkt alle dagen zondag half acht ’s ochtends, zo stil is het op straat.

Deze maand help ik jullie daar gratis mee!

Verbinding We krijgen allemaal heel tegenstrijdige indrukken. We krijgen op de televisie getoond hoe lief we tegen elkaar zijn digitaal, maar mogen elkaar fysiek niet aanraken. Dat doet een enorm beroep op ouders, grootouders en kinderen. Overal, ook langs alle snelwegen, staan vermeldingen dat we alleen samen het virus kunnen beteugelen. Maar dat fysiek samendoen mag niet (tenzij je in een vitaal beroep zit) … hoe dubbel is dan ‘samen’? Deze isolatie doet een fors beroep op onze behoefte en vermogen tot verbinden. Ons lichaam heeft aanraking juist heel erg nodig. Dat maakt dat onze hartenkracht volop aan het werk gaat, wat allerlei chemische stofjes door ons hele lichaam stuurt, die van essentieel belang zijn voor ons fysieke en psychische welzijn. Ik hoop dus maar dat deze distantiëring snel voorbij is. Hierna zullen we daar altijd heel bewust mee omgaan denk ik.

En hoe kom jij deze periode door? Want als je als gezin de hele dag met elkaar bezig moet zijn vraagt dat best heel veel van je. Dan moet je wel heel goed in je vel zitten om alle stress luchtig af te wikkelen. Dan ben je niet bezig met verbinden, maar met overleven en de goegemeente zo goed mogelijk de dag door te laten komen. Het onderwijs aan de kinderen, het online thuiswerken, of juist het regelen dat je naar je werk kunt. Je wordt fors met jezelf en de ander geconfronteerd. Heb je daar een luisterend oor bij nodig?

Loop je vast? Met jezelf, in je relatie, in je werk of in je gezin? Vastlopen in het leven kan op elke leeftijd gebeuren en kan te maken hebben met allerlei zaken. Diepgaande moeilijke levenservaringen, relatieproblemen, knelpunten in je persoonlijke ontwikkeling ervaren, (bijna) burnout zijn, verlies/rouwperiodes doormaken of bij het verwerken van angst- en trauma ervaringen.

Goede begeleiding kan je daarbij helpen. Core-Coaching is een praktijk voor therapie en counseling waar met aandacht en zorg naar je geluisterd wordt. Waar betrokkenheid en helderheid, diepgang en pragmatisch handelen op de eerste plaats komen.

Molengracht 4, Zutphen 06-40533244 www.core-coaching.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).