column

Ten diepste  verbonden

Ten diepste verbonden

01-05-2020

We zitten nog midden in de coronatijd, dat merk ik in de therapie-gesprekken via Facetime, Zoom of Whatsapp: angst, verdriet en pijn, onrust, eenzaamheid en spanningen thuis. Ons ego heeft het moeilijk. Veel ‘leuks’ is weggevallen: het praatje met de buren, de ontmoeting met vrienden in het café, sporten, feesten, verjaardagen. In plaats daarvan is er angst voor besmetting, gemis en bezorgdheid om zieke vrienden/familie, spanning met steeds dezelfde huisgenoten 24 uur per dag.

We zoomen, skypen en facetimen als nooit tevoren
- voor toch een vorm van contact. Misschien trekken we ons wat terug in het kijken van nieuws en series. Met de extra tijd heb je ook een kans.

Je mag dan nu niet aanraken, je mag je wel laten raken. En als je je dan naar binnen keert, kun je rust vinden in jezelf door je aandacht te richten. Niet op je gedachten, maar op de lichamelijke sensaties, bijvoorbeeld in je buik. Je voelt hoe je daar aanwezig kunt zijn, verbonden. Dan komen er misschien nieuwe dingen boven, keuzes over je leven: ben ik op het goede spoor? Of je ervaart hoe weldadig het is om te verkeren in die ruimte in jezelf.

En je kunt ontdekken dat je angst en pijn om je dierbaren ook betekent dat anderen onderdeel zijn van jouw leven. En jijzelf bent onderdeel van het leven van anderen. Als je je van binnen open stelt voor je diepere gewaarwordingen, je verbindt met jezelf
- voorbij het ego dat afleiding zoekt
- dan word je je bewust hoe sterk anderen een rol spelen in jouw leven.

“In the ground we are deeply connected” A.H. Almaas

Praktijk voor Lichaamsgerichte psychotherapie & relatietherapie Harberthof 2 Winterswijk-Meddo 06-51419097 info@praktijkvinke.nl www.praktijkvinke.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).