bruisende zaken

Afscheid nemen in coronatijd

Afscheid nemen in coronatijd

01-06-2020

Wat zijn de uitvaarten in de afgelopen maanden toch anders verlopen dan menig nabestaande, uitvaartbegeleider én ieder ander werkzaam in de uitvaartwereld, had gewild. Op moment van schrijven kan ik niets anders wensen dan dat het snel weer als vanouds mag gaan als we het hebben over afscheid nemen van uw dierbare.

“Herinneringen aan het verleden kleuren het heden”

Het verrassende van deze periode is wel dat het veel van de creativiteit van mensen naar boven haalt. Want wat doe je als je ‘maar’ met maximaal dertig personen een uitvaartdienst mag houden terwijl je misschien het liefst de hele wereld wilt uitnodigen? Gelukkig mag er nog thuis worden opgebaard en kunnen, indien de familie dat wenst, belangstellenden op afspraak, in de dagen voorafgaand aan de uitvaart, de gelegenheid krijgen om afscheid te nemen.

Op de dag van uitvaart kan de stoet een bepaalde route rijden waarbij mensen onderweg in een erehaag, met anderhalve meter afstand van elkaar, nog een laatste groet kunnen brengen, bloemen strooien, zingen of ‘gewoon’ stil staan en in gedachten bij de overledene zijn.

Tijdens de uitvaartdienst, met maximaal dertig personen, kan een video worden gemaakt, kunnen genodigden via live-stream de dienst volgen, kunnen genodigden gevraagd worden thuis een kaarsje te branden en/of een condoleance te schrijven. Zo blijkt iedere familie, die in corona-tijd een dierbare heeft verloren, een eigen creatieve oplossing te hebben om het afscheid zo persoonlijk en intiem mogelijk te maken.

Graaf Ottosingel 119 Zutphen | 06-24374437 pauline@rischen.n | www.rischen.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).