column

Augustus... oogstmaand

Augustus... oogstmaand

01-08-2020

We zitten midden in de grote zomervakantie... een periode waar we jaarlijks smachtend naar uitzien en waarin we alle dingen hopen te doen waar we anders geen tijd voor hebben of niet aan toekomen. Een tijd van rust, ontspanning en plezier. De natuur doet vrolijk met ons mee. Na alle groei is daar nu de tijd van oogsten... en wat is nu een mooiere tijd dan te oogsten tijdens je rustperiode?

wil je erover klankborden? Bel me dan!

De afgelopen maanden heb ik al vaker geschreven over de coronaperiode en wat dat allemaal met ons doet. Er is van alles te zeggen over de verschillende maatregelen die er ingesteld zijn door onze overheid en hoe we daar mee om (kunnen) gaan. Er zijn zelfs regelingen getroffen die op hele andere gebieden hun uitwerking hebben, waar ik op zich al een heel verhaal over zou kunnen vertellen. Daar is hier niet de plek voor, wel wat de beroeringen met jou doen.

Het heeft heel veel met ons als mensheid en gemeenschap gedaan en daar is deze vakantieperiode zo’n mooie gelegenheid voor om daar eens met jezelf op te reflecteren. Enkel en alleen om te zien waar je staat, hoe je je eigenlijk diep van binnen voelt en of je iets wilt aanpassen bij hoe je in het leven staat.

Heb je daar connectie mee? Hoe is/was het voor jou? Waar voelde je je door geraakt? Hoe ga/ging je met die gevoelens om? Wat is/werd belangrijk voor je? Hoe voel je je daarbij? Kun je een balans vinden tussen wat je voelt, denkt en wat je denkt dat er door de buitenwereld van je verwacht wordt? Mag je blij zijn van jezelf, of angstig, of verdrietig? En heb je dan een luisterend oor en hart in de buurt?

Loop je vast? Met jezelf, in je relatie, in je werk of in je gezin? Vastlopen in het leven kan op elke leeftijd gebeuren en kan te maken hebben met allerlei zaken. Diepgaande moeilijke levenservaringen, relatieproblemen, knelpunten in je persoonlijke ontwikkeling ervaren, (bijna) burnout zijn, verlies/rouwperiodes doormaken of bij het verwerken van angst- en trauma ervaringen.

Goede begeleiding kan je daarbij helpen. Core-Coaching is een praktijk voor therapie en counseling waar met aandacht en zorg naar je geluisterd wordt. Waar betrokkenheid en helderheid, diepgang en pragmatisch handelen op de eerste plaats komen.

Molengracht 4, Zutphen 06-40533244 www.core-coaching.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).