column

Dichtbij

Dichtbij

01-08-2020

Nu we nog steeds met anderhalve meter corona-afstand geconfronteerd worden, dringt zich de vraag op: hoe gaat het nu eigenlijk met ons ofwel: hoe zijn we tot onszelf? Nu we minder handen schudden, minder gekust worden of even aangehaald, voelen we ons vreemd, afstand tot ons lichaam? Of zijn we minder afgeleid door tv, café en gebabbel met de buurvrouw dichterbij onszelf, meer open naar onszelf, luisterend naar onszelf - met aandacht voor wat ons lichaam werkelijk nodig heeft. De afgedwongen afstand tot de ander wordt door de een met opluchting ervaren, terwijl de ander ‘huidhongert’.

In de neurobiologische wetenschap is allang duidelijk, dat ons lichaam een eigen waarheid heeft, eigen behoeften en verlangens heeft, waaraan nu niet wordt voldaan. Is IK dan het voelende lichaam, of is IK het denkende hoofd? Hoe verhoud ik me tot dat lichaam van mij.

Ondanks de afstand van het nieuwe normaal kun je dichtbij jezelf zijn. Kunnen we toelaten en echt voelen wat we voelen. Kan ik bij mijn lichaam zijn zoals het is
- zonder er stickers op te plakken: te dik, te dun, lelijk of mooi. Door het gevoel nooit goed genoeg te zijn, is ons lichaam een vat vol spanningen. Een goede afstemming tussen mij en mijn lichaam vraagt dus spanningsregulatie. Mogen we ons ontspannen, mogen we loslaten?

Praktijk voor Lichaamsgerichte psychotherapie & relatietherapie Harberthof 2 Winterswijk-Meddo 06-51419097 info@praktijkvinke.nl www.praktijkvinke.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).