Adverteren werkt!

column

Het life-event dat je meestal niet zelf in de hand hebt

Het life-event dat je meestal niet zelf in de hand hebt

01-08-2020

Life-events zijn gebeurtenissen in je leven die positief of negatief het gevoel van geluk en tevredenheid beïnvloeden. Wat er in je leven gebeurt heb je niet altijd zelf in de hand. Denk bijvoorbeeld aan het verlies van een dierbare, je werk of je gezondheid.

Je leven staat op z’n kop en je komt tijdelijk in een overlevingsmodus terecht. Sommige gebeurtenissen zijn zo heftig dat je even uit balans kan raken.

Voor de meeste life-events heeft en neemt men voldoende tijd om deze voor te bereiden, vorm te geven en uit te voeren. Denk aan een huwelijk, zwangerschap, verhuizing etc.. Hoe gek is het dan eigenlijk dat je voor ‘t life-event dat je meestal niet zelf in de hand hebt, nl. overlijden, relatief weinig tijd hebt om voor te bereiden.

Althans, dat wordt veelal gedacht. Want je kan, ook al ben je helemaal gezond en sta je nog volop in het leven, met een pas op de plaats eens nadenken over de wijze waarop je hier afscheid zou willen nemen. Hoe mooi is het als je dit kan doen op dezelfde wijze zoals je in het leven stond. En hoe fijn en rustgevend kan het zijn als je je naasten hiervan op de hoogte hebt kunnen stellen.

Het hoeft allemaal niet heel gedetailleerd; als de grote lijnen bij jezelf en je naasten maar bekend zijn. Zo kunnen jouw geliefden met een gerust hart afscheid nemen en rouwen en hoeven zij zich geen zorgen te maken dat zij wellicht iets doen wat jij nooit zou hebben gewild.

Graaf Ottosingel 119 Zutphen 06-24374437 | pauline@rischen.nl www.rischen.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN

LEES ONZE COLUMNS

Keuzes
Keuzes
Zutphen Bruist

Overlevingsmechanismen
Overlevingsmechanismen
Zutphen Bruist


De glimlach
De glimlach
Zutphen Bruist


Taal
Taal
Zutphen Bruist


Eigen Waarde
Eigen Waarde
Zutphen Bruist

Een afscheid dat past
Een afscheid dat past
Zutphen BruistTaal
Taal
Zutphen Bruist

Rust in het hoofd
Rust in het hoofd
Zutphen Bruist


VEERKRACHT
VEERKRACHT
Zutphen BruistEDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).