column

Taal

Taal

01-11-2020

Een kind dat geen goede zinnen kan maken, zal moeite hebben met het geven van goede antwoorden. Een laag taalniveau heeft een negatief effect op veel verschillende vakken en dat is soms terug te zien in tegenvallende toetsscores.

Bij logopedie helpen we de kinderen om hun taalbegrip, woordenschat en zinsbouw uit te breiden. Waar mogelijk sluiten we daarbij aan op de thema’s die op school gebruikt worden. Hoe vaker een kind een woord hoort, hoe beter het beklijft. Wij combineren verschillende methodes en materialen, zodat het zo aantrekkelijk mogelijk is voor de kinderen.

Misschien herkent u de volgende problemen bij uw kind: de tekst van begrijpend lezen heeft te veel onbekende woorden, het verhaaltje waar de rekensom uit gehaald moet worden wordt niet goed begrepen; een woord uit het woordpakket van spelling is onbekend en wordt daardoor niet correct opgeschreven; de instructie van de juf is te ingewikkeld.

Een kind kan ook problemen hebben met het houden van een spreekbeurt, het schrijven van een werkstuk en het schrijven van het zinnendictee. Toch worden die problemen niet altijd herkend als mogelijke symptomen van een behandelbare stoornis. Daardoor komt het voor dat een kind pas in de bovenbouw van de basisschool aangemeld wordt voor logopedie. En dan is er al veel tijd verloren gegaan. Taal is namelijk heel belangrijk voor ons, in de communicatie, maar ook op school.

Heeft u twijfels over het talig niveau van uw kind? Aarzel dan niet om het te laten onderzoeken.

Vijfmorgenstraat 18 Zutphen | 06-16818979 www.logopediepraktijkrondomtaal.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).