bruisende zaken

Nanny of oppas?

Nanny of oppas?

01-12-2020

In Nederland heb je als ouders diverse mogelijkheden om de opvang omtrent je kinderen goed te regelen. Als we in Nederland praten over een gastouder, dan hebben we het over een persoon die vanuit haar eigen huis kinderen opvangt in de leeftijd van 0 tot 12 jaar.

“At TopNanny you are never ‘just a Nanny’, you are the nanny and you are amazing”

Doordat gastouderopvang veel kleinschaliger is dan een kinderdagverblijf, kan er meer aandacht gegeven worden aan het individuele kind.

Onderzoek door de Universiteit van Leiden wijst uit, dat kinderen zich bij een gastouder meer op hun gemak voelen dan een kinderdagverblijf.


• Het welbevinden van het kind is hoger.
• De gastouder is sensitiever, wat maakt dat ze sneller zullen inspelen op signalen van het kind.

Je kunt ook kiezen voor een nanny, een nanny is een gastouder die bij jou thuis op structurele basis komt werken om de kinderen te verzorgen. Een nanny brengt, rust en stabiliteit in het gezin, zij is verantwoordelijk voor de dagelijkse verzorging en begeleiding van jullie kinderen Naast de opvang op structurele basis kun je kiezen voor een oppas. Een oppas is een niet-gecertificeerde kracht die op invalbasis past op jullie kinderen Ook is er nog de mogelijkheid om je kind op te laten vangen op een kinderdagopvang (kinderdagverblijf). Kinderdagopvang is de opvang van kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar op een kinderdagverblijf.

Tip: Als je een beroep doet op een nanny, heb je gewoon recht op kinderopvang- toeslag

De Bosrand 44, Zutphen | 0575-848432 informatie@topnanny.nl www.topnanny.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).