Adverteren werkt!

column

Je adem als spiegel

Je adem als spiegel

01-01-2021

“Ik moet toch eigenlijk altijd in mijn buik ademen?” of “Hoe komt het dat ik er zo over na moet denken om mijn adem in mijn buik te krijgen?”

Volg GewoonLise tevens op Instagram/Facebook en YouTube!

Mijn antwoord: Zie je adem als een spiegel die laat zien hoe gebalanceerd je bent in ieder moment.

Je adem is waar je geest is, je adem is waar je energie en aandacht zijn én je adem laat zien in welk zenuwstelselrespons je je bevindt.

Je adem spiegelt je staat van zijn.

Dat is alles! Dus is de adem hoog in de borst: zit je hoog in je energie en veel in gedachten. Ben je relaxed, vertrouwd met je omgeving en jezelf dan is je adem laag en rustig. Zo werkt het omgekeerd ook, adem je snel en opgejaagd wek je dit gevoel ook op, maar nodig je de adem laag, diep en traag uit, kom je tot rust.

Klinkt makkelijk toch? Maar dat is het lang niet altijd! Ieder persoon heeft een andere ademervaring, soms moet je opnieuw uitvinden hoe de adem vóór jou kan werken. Onder andere daarom geef ik 1-op-1 coaching maar tegenwoordig óók workshops waarin ik vele oefeningen en tools aanreik.

Ademen is een ontdekkingsreis door jezelf: door lichaam en geest.

Een ontdekking waar ik je graag als een soort reisleider bij begeleid, omdat je soms ook gewoon een spiegel of aanpassing in de goede richting nodig hebt om verder uit de comfortzone te komen.

Houd social media in de gaten voor de data van de volgende workshops, of mail naar gewoonlise@outlook.com

Lise Robberegt werkt sinds 2015 als therapeut heeft in haar vak een eigen zienswijze ontwikkeld. Met logopedie als basis richt ze zich op de rol van stem- en ademcoach en behandelt vanuit haar praktijk GewoonLise mensen van alle leeftijden die last hebben van stem-, spraak, adem- en/of keelklachten. Ze kijkt daarbij verder dan alleen de technische aspecten van het stemgebruik.

Rozengracht 22, Zutphen | 06-15000880 gewoonlise@outlook.com | www.gewoonlise.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).