bruisende zaken

Zutphen heeft een eigen stadstegel

Zutphen heeft een eigen stadstegel

15-01-2021

Zutphen heeft nu een eigen stadstegel. Het Nederlandse 'StoryTiles' ontwierp een serie stedentegels van de mooiste steden in ons land. En daar hoort Zutphen uiteraard 100% tussen!

De stedentegels vatten in een klein verhalend kunstwerkje op handgebakken keramiek het karakter en de sfeer van de stad samen.
Iedere liefhebber van Zutphen zou er toch eentje in huis moeten hebben hangen?

De tegel heet 'Zutphen Torenstad' en is met de hand gebakken in twee maten (10x10 en 13x13 cm). De stadstegel is verkrijgbaar vanaf 27,50 euro o.a. in verschillende lokale winkels in de stad en online.

Over StoryTiles
StoryTiles is met haar atelier gevestigd aan het IJ in Amsterdam. Sinds 2007 ontwerpt oprichter Marga van Oers keramieken tegels met elk een eigen miniatuur verhaal. De tegels zijn handgemaakt en gebakken in eigen land. In beginsel startte Van Oers met oud-Hollandse tafereeltjes met een twist gebaseerd op 't Delfts blauw van vroeger. Inmiddels lanceert zij elk half jaar een nieuwe serie tegeltjes, in binnen- en buitenland, in verschillende stijlen en in samenwerking met andere ontwerpers en musea. 

www.storytiles.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).