Adverteren werkt!

column

Meertaligheid

Meertaligheid

01-02-2021

Er zijn steeds meer gezinnen waarin twee of meer talen worden gesproken, waardoor de kinderen meertalig opgevoed worden. Meertalig opvoeden is nog niet zo makkelijk. De talen die je aanbiedt moeten wel genoeg en gevarieerd aangeboden worden, anders is het kind niet in staat om een goede basis te leggen in de taal. En om er vervolgens een tweede of derde taal bij te leren.

Sommige kinderen leren eerst één taal en leren als ze naar de peuterspeelzaal gaan ook het Nederlands. Andere kinderen leren beide talen tegelijkertijd. Voor het volgen van het onderwijs is best veel woordenschat nodig, waaronder een aantal woorden die je thuis niet zo veel gebruikt. Die zal je je kind dus expliciet moeten aanleren. Eigenlijk zou je er al over moeten nadenken tijdens de zwangerschap.

Welke talen willen jullie je kind leren? En wat is het niveau dat je graag wilt dat ze bereiken? Moeten ze alleen begrijpen? Of vloeiend spreken en misschien ook kunnen lezen en schrijven? En hoe ga je ervoor zorgen dat ze genoeg van die taal horen om dat ook te leren? Of zijn jouw kinderen al ouder en merk je dat het niet zo makkelijk meer gaat met de taalontwikkeling? Weet je niet hoe je dat moet doen? Neem dan contact met ons op, zodat we samen een familietaalplan voor jullie kunnen maken.

Vijfmorgenstraat 18 Zutphen | 06-16818979 www.logopediepraktijkrondomtaal.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).