Adverteren werkt!

column

De liefde overheerst

De liefde overheerst

01-02-2021

Werken in de uitvaart betekent dat je veel met verdriet te maken hebt. Is dat niet heel erg lastig? Neem je het mee naar huis? Word je er zelf niet verdrietig van?

Vragen die ik vaak krijg als ik zeg dat ik uitvaartbegeleider ben en dat dat het mooiste vak van de wereld is. Zeker kom ik veel verdriet tegen. Maar daar waar verdriet is, bestaat ook de liefde. En vaak is het de liefde die overheerst.

Eigenlijk merk ik dat al meteen als ik de eerste keer bij een familie kom waar net de dierbare is overleden. De sfeer is ‘warm’, men praat net wat zachter en het lijkt soms net of de tijd even stil staat.

Als we dan in de loop van de week, op weg naar de uitvaart, met elkaar in gesprek gaan om het afscheid vorm en inhoud te geven, worden er vaak warme herinneringen verteld, waarbij echt vaak de liefde alom aanwezig is.

Waar dat heel mooi te zien is, is als nabestaanden besluiten een Powerpoint te tonen. Foto’s van lang geleden tot het heden worden dan getoond, vaak onder muziek. En eigenlijk altijd zie ik dan wel een aantal mensen met een warme blik en liefdevolle glimlach op ’t gezicht ‘genieten’ van hun dierbare waarvan zij nu afscheid aan het nemen zijn.

Graaf Ottosingel 119 Zutphen 06-24374437 | pauline@rischen.n www.rischen.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).