Adverteren werkt!

column

Stil

Stil

01-03-2021

Het is stil. Heel stil. Lief stil en soms ongemakkelijk stil.

Zou je over je ervaringen willen uitwisselen? Bel me dan!

Loop je vast? Met jezelf, in je relatie, in je werk of in je gezin? Vastlopen in het leven kan op elke leeftijd gebeuren en kan te maken hebben met allerlei zaken. Diepgaande moeilijke levenservaringen, relatieproblemen, knelpunten in je persoonlijke ontwikkeling ervaren, (bijna) burnout zijn, verlies/rouwperiodes doormaken of bij het verwerken van angst- en trauma ervaringen.

Goede begeleiding kan je daarbij helpen. Core-Coaching is een praktijk voor therapie en counseling waar met aandacht en zorg naar je geluisterd wordt. Waar betrokkenheid en helderheid, diepgang en pragmatisch handelen op de eerste plaats komen. Stil van binnen en stil buiten. Naast alle andere lockdownmaatregelen hebben we sinds een paar weken een avondklok en die geeft een hele vreemde stilte in de avond en nacht. Heel onwerkelijk. Alles is muisstil. Geen vogeltje, niks niet. Daar kwam nog de lading sneeuw bovenop. Zo bijzonder om midden in de stad te wonen en die stilte die over de sneeuw heen beweegt diep te ervaren. Heel diep binnen te laten komen.

Het viel me op. Toen ben ik erop gaan letten en gaan zien wat die stilte met me doet. Eerst ben ik gaan oefenen die stilte heel diep in al mijn cellen door te laten dringen. Stapje voor stapje … heel langzaam, zodat ik het goed kon voelen. Het was even wennen, maar al gauw gaf dat bijna een oorverdovende ervaring. Zo groots dat ik op dat moment elk aspect van het leven kon voelen, elke ademhaling, elke gedachte, elk gevoel, elk kriebeltje, elk greintje bewustzijn. Het gaf een groots en verruimend gewaarwordingsgevoel, alsof alles veel intenser en voller aanwezig was. Ik heb dat zo lang mogelijk volgehouden en ben de oefening elke dag gaan doen. Wat het me oplevert is een diepe innerlijke rust. Zo van: alles is goed, ook het diepste verdriet, maar ook een gevoel van uitgebreid bewustzijn. Het waarnemen van gevoelens in de kleinste details, wat je normaliter niet meemaakt omdat je er vrij snel doorheen ‘loopt’. Het maakt me zachter en ontvankelijker, voor mezelf en voor alles en iedereen om me heen en het lijkt alsof het leven er makkelijker door te dragen valt.

Herken jij dat voor jezelf, zo’n ervaring met stilte? En wat doet dat met jou?

Molengracht 4, Zutphen 06-40533244 www.core-coaching.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).