Adverteren werkt!

bruisende zaken

De speen

De speen

01-04-2021

 

De speen is een geweldige uitvinding voor jonge ouders.

Het helpt bij de zuigbehoefte van een baby en zorgt daarmee voor de nodige rust in een hectische tijd. De kunst is echter om de speen ook weer weg te halen als het kind wat ouder is. Sommige kinderen laten de speen uit zichzelf links liggen als ze hem niet meer nodig hebben. Andere kinderen hechten heel erg aan de speen en dan wordt het afleren lastiger. Afleren is wel nodig want een speen heeft nadelige gevolgen wanneer een kind gaat praten. Wanneer een kind een woord hoort, maar dit in zijn mond niet direct op de juiste manier kan proberen, leert het zich verkeerde bewegingen aan. Het is dus heel belangrijk dat een kind stopt met de speen, het liefst tussen 1 en 2 jaar oud. Dit is niet altijd even makkelijk.

Afleertips bij fanatieke speenzuigers:

Zeg tegen je kind dat de speen slecht is voor zijn tanden. Kies overdag een bepaalde periode of activiteit waarbij de speen niet meer mag. Bouw dat uit, totdat de speen alleen maar in bed mag blijven. Trek in de nacht de speen uit de mond en sluit de mond van je kind. Probeer de speen ook af te bouwen bij het inslapen. Geef je kind een knuffel ervoor in de plaats, dat kan helpen. Bijvoorbeeld: geen speen bij voorlezen, dan nog 5 minuten de speen en dan uitdoen, en dat steeds korter. Soms helpt het om de speen mee te geven aan Sinterklaas/Paashaas/een goed doel voor arme kindjes.

Als de speen kapotgaat, geen nieuwe meer kopen.

 

Vijfmorgenstraat 18 Zutphen | 06-16818979 www.logopediepraktijkrondomtaal.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).