Adverteren werkt!

column

Coronatijd... een jaar later

Coronatijd... een jaar later

01-04-2021

We zitten met z’n allen thuis. We werken thuis, de kinderen hebben online les, het vraagt veel van ons...

Deze letterlijke beperkte bewegingsvrijheid heeft invloed op ons fysieke welzijn, bijv. omdat we minder en minder gevarieerd bewegen. Ook is de eettafel geen bureau, waardoor onze werkhouding vaak niet optimaal is. Dit kan leiden tot nekklachten, rugklachten, stijfheid in gewrichten en overbelaste polsen en handen.

Ook kinderen worden negatief beïnvloed door de beperkte bewegingsvrijheid. Kinderen hebben wel meer tijd om zelf te spelen, maar daarin is minder variatie. Er is geen gymles of speelkwartier met rennen, klimmen etc. en bij het schrijven is er nu geen instructie en bijsturing van de leerkracht. Voor de motorische en fysieke ontwikkeling van kinderen is juist die variatie van grote en kleine bewegingen, alleen of dan weer in een groep heel belangrijk om vaardig te worden.

Ons mentale welzijn staat onder druk doordat we minder contact hebben met anderen of juist doordat je in huis op elkaars lip zit. Ook moet je je steeds aanpassen aan nieuwe omstandigheden, het vraagt veel van onze veerkracht. Dan zijn er soms ook geld of andere zorgen. Dit alles geeft stress, waardoor spieren strakker komen te staan, je adem niet meer stroomt, je kilo’s aankomt of juist afvalt en je slechter slaapt.

Herkent u zich in bovenstaand stukje en zou u graag hulp willen?

In de praktijk Bewegendwijzer kunnen we u of uw kind helpen. Wij hebben oefentherapeuten, kinderoefen-therapeuten, een lifestyle coach en een slaapoefen-therapeut. De praktijk is open voor live of online afspraak en wij worden vergoed door de zorgverzekering.

 

Rozengracht 22, Zutphen | 0575 - 514663 | info@bewegendwijzer.nl | www.bewegendwijzer.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).