Adverteren werkt!

column

Bewustzijn als medicijn

Bewustzijn als medicijn

01-04-2021

Twee jaar geleden schreef ik in mijn eerste column over bewustzijn als medicijn, waarbij ik inging op hoe de psyche ons uitnodigt ons leven in ogenschouw te nemen. Alles wat zich tot een jaar of 35 ontwikkeld heeft, wordt in onze psyche onderzocht en gevoeld (soms begint dit proces al wel eerder natuurlijk) en uitgeleefd.

Zou je over je ervaringen willen uitwisselen? Bel me dan!

Heel diep van binnen weet je van jezelf wel wat wel of niet bij je past en waar je blij van wordt. Je komt nu in het proces bewust besluiten te willen nemen die bij je passen, die goed voelen en die uiteindelijk gaan maken dat je wordt wie je bedoeld bent te zijn. Dit is een prachtig proces als eerste opstap tot heling van alle oude kindpijnen waar je mogelijk bewust of onbewust mee rondloopt. En het is de gewaarwording en beleving van de verbinding van je persoonlijkheid met jezelf als innerlijk wezen, waar je heel veel laagjes van jezelf in kunt ontdekken en exploreren.

Bewustzijn is echter nog veel meer dan dat. Het is ook de gewaarwording van de verbinding met het leven an sich, met moeder Aarde, met ons universum, met de natuur, met alles om je heen. Daar is heel veel te ontdekken, op hele diepe en verrassend boeiende lagen. Daar kom je niet alleen jezelf in tegen, maar het hele concept van eenheid en hoe elke ander ook een stukje van die heelheid is. Dat voelt zo groots, zo uitgebreid, zo weids. Het helpt mij om met deze aspecten van bewustzijn bezig te zijn. Het helpt me uit de waan van de dag te stappen en goed te voelen en gewaar te zijn wat er in en om me heen gebeurt en daar betekenis aan te geven. Te snappen hoe het onderdeel is in een groter concept. Herken je hier iets in?

Loop je vast? Met jezelf, in je relatie, in je werk of in je gezin? Vastlopen in het leven kan op elke leeftijd gebeuren en kan te maken hebben met allerlei zaken. Diepgaande moeilijke levenservaringen, relatieproblemen, knelpunten in je persoonlijke ontwikkeling ervaren, (bijna) burn-out zijn, verlies/rouwperiodes doormaken of bij het verwerken van angst- en trauma-ervaringen.

Goede begeleiding kan je daarbij helpen. Core-Coaching is een praktijk voor therapie en counseling waar met aandacht en zorg naar je geluisterd wordt. Waar betrokkenheid en helderheid, diepgang en pragmatisch handelen op de eerste plaats komen.

Molengracht 4, Zutphen 06-40533244 www.core-coaching.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).