Adverteren werkt!

BRUISENDE COLUMN

Ontvang kaarten uit de hele wereld

Ontvang kaarten uit de hele wereld

30-11--0001

Keek je er ook altijd zo naar uit? Naar die mooie ansichtkaarten in de brievenbus als het zomer was. Met exotische postzegels, poëtische omschrijvingen van pittoreske dorpjes of gewoon een ‘Dikke zoen uit La douce France’. Met een getekend thermometertje waarop te lezen was dat het daar toch echt minstens tien graden warmer was dan in Nederland.

Gezellig, weer regelmatig mooie kaarten op de mat

Nu we elkaar gemakkelijk een sms of appje kunnen sturen, ontvangen we heel wat minder post. Toch is het kaarten schrijven niet helemaal verdwenen. Er zijn nog liefhebbers en die hebben zich verenigd op de website www.postcrossing.com. Iedereen kan zich hier inschrijven en als je geregistreerd bent, kun je kaarten versturen aan alle andere leden en het leuke is... je ontvangt er ook een heleboel terug vanuit de hele wereld! 1. Maak een account aan op www.postcrossing.com. Klik op Sign up en vul het formulier in.

2. Log in met je zojuist aangemaakte gebruikersnaam en wachtwoord. Klik op ‘Send a postcard’ (niet te verwarren met ‘Sent postcards’, dat is het overzicht van de kaarten die je zelf hebt verzonden, hier is nu nog niets te vinden). Lees door wat op deze pagina staat en klik op ‘Request address’. Je ontvangt nu een willekeurig adres en een unieke code van iemand op de wereld die ook lid is van Postcrossing.

3. Schrijf nu een echte kaart. Als je wilt kun je eerst op het profiel van de persoon kijken. Daar kun je meer lezen over die persoon en misschien zelfs ontdekken wat voor soort kaarten deze persoon graag zou willen ontvangen. Het kan leuk zijn om kaarten te sturen van de stad waar je woont. Een bijzondere Nederlandse postzegel maakt jouw kaart helemaal af. Schrijf in het Engels of in een voor dat land toepasselijke taal. Lukt dat niet, dan kun je altijd nog iets leuks tekenen of een kort zinnetje op internet vertalen via Google Translate.

4. Schrijf de unieke code die je bij het adres hebt ontvangen op de kaart. Degene die jouw kaart ontvangt, gebruikt deze code namelijk om op de website aan te geven dat jouw kaart is aangekomen.

5. Verstuur de kaart! Nu doe je echt mee en wordt ook jouw adres aan andere leden verstrekt. Je kunt nu kaarten vanuit de hele wereld ontvangen. Hoe meer kaarten je stuurt, hoe meer kaarten je op de mat zult krijgen.

Kaart ontvangen? Vergeet dan niet om op de website bij ‘Register a postcard’ de code op jouw kaart te registreren. De persoon die hem heeft gestuurd weet zo dat jij de kaart ontvangen hebt.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).