Adverteren werkt!

column

Bewustzijn als medicijn - 3

Bewustzijn als medicijn - 3

01-06-2021

In april ging ik in op het aspect van bewustzijn in onze verbinding met het gehele leven. Met alles wat daarbij komt kijken, hoe je in het leven staat, waar je door geraakt wordt, waar je je mee verbonden voelt en hoe je dit alles in en om je heen gewaar bent.

Zou je erover willen praten? Bel me dan!

Dit aspect van bewustzijn, dat zo groots is in al zijn voorkomen, willen we nog wel eens vergeten in het gebeuren van de waan van de dag. En zeker in de huidige tijd, waar we al anderhalf jaar leven met de coronamaatregelen en waar inmiddels ook de vaccinatierondes gestart zijn. Voor mij is het alles bij elkaar net een raar circus, alsof het niet echt is wat er op het toneel uitgespeeld wordt.

Ik vraag me af wat er zoal bij jullie gebeurt. Hoe je in dit hele proces staat. Wat ik waarneem is dat wij als samenleving en als individu in anderhalf jaar tijd zo ongelooflijk veranderd zijn. In voors en tegens op allerlei vlak. Waar dan haast geen gesprek met elkaar te voeren is over de verschillende standpunten.

Het bijzondere wat ik daaraan vind is eigenlijk dat ieder met zijn eigen standpunten zijn eigen waarheid en werkelijkheid ervaart, ziet en creëert. Dan is dat ook zo en ervaar je dat heel duidelijk. Als je een bepaalde mening bent toegedaan, dan voegen alle denkbeelden zich daarnaar en voegt ook het leven buiten je zich ernaar. Juist nu met de enorme tegengestelde meningen en aannames over het virus, de behandeling ervan, de houding er tegenover en de vaccinaties wordt dat erg zichtbaar. Dus als we dat zo zichtbaar maken met het virus en de manier waarop we ermee omgaan, dan geldt dat toch eigenlijk voor alles wat we denken te vinden en denken te voelen en denken te moeten?

Loop je vast? Met jezelf, in je relatie, in je werk of in je gezin? Vastlopen in het leven kan op elke leeftijd gebeuren en kan te maken hebben met allerlei zaken. Diepgaande moeilijke levenservaringen, relatieproblemen, knelpunten in je persoonlijke ontwikkeling ervaren, (bijna) burn-out zijn, verlies/rouwperiodes doormaken of bij het verwerken van angst- en trauma-ervaringen.

Goede begeleiding kan je daarbij helpen. Core-Coaching is een praktijk voor therapie en counseling waar met aandacht en zorg naar je geluisterd wordt. Waar betrokkenheid en helderheid, diepgang en pragmatisch handelen op de eerste plaats komen.

Molengracht 4, Zutphen 06-40533244 www.core-coaching.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).