Adverteren werkt!

column

Wanneer mag ik  diplomazwemmen?

Wanneer mag ik  diplomazwemmen?

01-06-2021

Nederland is een waterland en daarom is het belangrijk om te leren zwemmen. Vanzelfsprekend toch? Niet voor alle kinderen is dit zo eenvoudig. Sommigen hebben meer oefening nodig om tot een zwemdiploma te komen.

Herkent u deze signalen bij uw kind? Maak direct een afspraak! www.bewegendwijzer.nl

Zwemmen is een complexe, gelijktijdig uitgevoerde beweging van armen en benen met daarbij voldoende kracht en stabiliteit in de romp om jezelf boven water te houden. Deze complexe vaardigheden zijn bij de meeste kinderen vanaf 5,5 jaar motorisch mogelijk. Soms is een kind vlotter, maar er zijn ook kinderen waar de motorische voorwaarden voor zwemmen nog niet voldoende aanwezig zijn.

Dit zijn kinderen die vaak eindeloos in hetzelfde groepje blijven hangen en ook erg lang over leren zwemmen doen, waardoor vaak de motivatie, maar ook het plezier in zwemmen daalt en dat is niet helpend. Tijdig signaleren en hulp zoeken is daarom ons advies.

Bij Bewegendwijzer kijken wij of alle motorische voorwaarden aanwezig zijn voor het leren zwemmen. Als deze onvoldoende aanwezig zijn trainen we deze bij uw kind in, waardoor het leren zwemmen succesvol en daarom ook weer leuk wordt… met als resultaat een zwemdiploma, maar ook meer zelfvertrouwen, zelfredzaamheid en plezier in bewegen.

Zo hebben wij al vele kinderen geholpen.

Rozengracht 22, Zutphen | 0575 - 514663 | info@bewegendwijzer.nl | www.bewegendwijzer.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).