Adverteren werkt!

column

Leven met Intentie

Leven met Intentie

01-09-2021

Wat is dat? We kennen ongetwijfeld allemaal het gevoel van haast, gejaagdheid, stress, druk, geen tijd hebben voor dingen die we graag zouden willen. Later, als ik …… (vul maar in: met pensioen ben, deze klus afheb, mijn kinderen groot zijn, geld genoeg heb) dan ga ik voor mezelf zorgen, dan ga ik die leuke cursus doen, dan ga ik mediteren om mijn geest tot rust te brengen. Later, later... wanneer komt dat?

Maar wat wil je nou echt? En hoe krijg je antwoord op die vraag? Wat is jouw intentie? Een intentie is meer dan een doel. Het komt ergens uit je ziel en raakt je diepste verlangen. Jouw verlangen naar geluk, acceptatie, gezondheid, liefde, vrede, plezier.

Intenties moeten de kans krijgen om te kunnen ontluiken. Ze moeten gevoed worden. Op het juiste moment moeten we actie ondernemen en ons inspannen om de vervulling van onze intenties te stimuleren en te koesteren. De ‘juiste intentie’ houdt in: behandel jezelf met vriendelijkheid en compassie, terwijl je leeft vanuit je diepste waarden.

Ik was bijvoorbeeld bij mijn zus, die een prachtige tuin heeft waarin ze elke dag met plezier tot rust komt. Ik merkte dat ik een groot verlangen heb om ook zo uit mijn huis de tuin in te kunnen stappen. Ik woon helaas op een (overigens prachtige) bovenwoning en heb zelfs niet eens een balkon. Als ik echter verder kijk, dan is het diepste verlangen achter dit verlangen, om rust en vrede te ervaren. En daar kan ik ook nu al een begin mee maken.

Als jouw intentie ontluikt en steeds duidelijker wordt, dan kun je je afvragen wat je zou willen veranderen. Welke delen van jouw leven komen niet uit de verf? Wat mist er? Welke kleine veranderingen kun je doorvoeren zodat je je beter uitgerust, gelukkiger, meer verbonden, meer geïnspireerd voelt? Een paar ‘kleine’ dingen die je hiervoor nu alvast kunt doen: ga buiten wandelen neem minimaal 5 minuten per dag vrij en doe dan iets wat je leuk vindt: dansen, met aandacht naar een muziekstuk luisteren, in de tuin zitten, breien... plant een zaadje en kijk elke dag met aandacht hoe het ontkiemt schrijf elke dag drie dingen op van die dag waarvoor je dankbaar bent Ook in jou ontkiemt dan een intentie.

Wil je graag een intentie-gesprek met mij, mail mij dan op t.veenstra@kernkracht10.nl

Spankerenseweg 16 Leuvenheim Kernkracht 10: 06-53579131 www.kernkracht10.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).