Adverteren werkt!

Column

De kunst van het loslaten

De kunst van het loslaten

01-09-2021

De kunst van het loslaten begint met ‘niet doen maar laten’. Mindfulness kan je helpen om dit te beoefenen.

Al onze ervaringen komen via de zintuigen naar binnen. Zien, horen, ruiken, proeven en voelen. Daar komt het denken nog bij. In de beoefening van mindfulness leer je om ervaringen die bij je binnen komen te observeren zonder er iets mee te hoeven doen. Dat is anders dan we gewend zijn. We reageren direct op ervaringen.

We oordelen: is het prettig of onprettig? Daarbij willen we de prettige ervaringen graag vasthouden en de onprettige ervaringen het liefst zo snel mogelijk kwijt. We willen ons gelukkig en goed voelen. Ook onprettige ervaringen horen bij het leven.

Als je dit kunt accepteren en er niet tegen hoeft te vechten, wordt het leven een stuk gemakkelijker. Zien dat er bijvoorbeeld gevoelens van teleurstelling, boosheid of verdriet zijn, zonder erop te reageren maakt dat je er niet in meegesleurd of verstrikt raakt. Daardoor kunnen ervaringen ook weer gaan. Zowel de prettige als de onprettige.

De kunst van het loslaten begint met ‘niet doen maar laten’. Mindfulness kan je helpen om dit te beoefenen.

Heb je interesse, bel of mail me dan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

In 2017 ben ik gestart met de MindfulnessPraktijk Zutphen. Sinds 2009 geef ik mindfulnesstrainingen, zowel in groepsverband als individueel.

Mijn werkervaring ligt in de Jeugdhulpverlening en in de GGZ en heeft altijd in het teken gestaan van werken met gezinnen en families. De combinatie van relaties en mindfulness vind je ook terug in mijn praktijk. Op beide gebieden ben ik gekwalificeerd en ervaren. Ik ben oprecht geïnteresseerd, enthousiast, betrokken en ook nuchter en praktisch.

Je bent van harte welkom in mijn praktijk!

Voor meer informatie kun je bellen of mailen. 06-19354689 | info@mindfulnesspraktijk-zutphen.nl

www.mindfulnesspraktijk-zutphen.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).