column

Mijn zoon kent niet genoeg letters op de herfstsignalering in groep 3.  Kunnen jullie hem helpen?

Mijn zoon kent niet genoeg letters op de herfstsignalering in groep 3. Kunnen jullie hem helpen?

01-10-2021

Ja, wij kunnen hem helpen. Bij deze jongen gaat het leren van de letters en het leren lezen niet zo makkelijk als bij de andere kinderen van groep 3.

Het is belangrijk om hem direct te gaan helpen, zodat hij zijn achterstand weer in kan halen. Afwachten zal niet helpen. Helaas zien wij regelmatig kinderen die al behoorlijk gefrustreerd zijn geraakt door hun jarenlange problemen bij het leren lezen. Vaak is er thuis al wel geoefend, maar het is best lastig om dat effectief te doen. En dan kost het oefenen wel veel tijd en energie, terwijl het weinig tot geen resultaat heeft. De frustraties bij ouders en kind nemen toe, waardoor de motivatie om te blijven lezen snel afneemt. En dat is jammer. Wij kijken bij deze jongen (en alle andere kinderen) goed naar de problemen die hij heeft en maken dan een behandelplan waarin wij de doelen en de oefeningen toespitsen op wat voor hem het meeste effect heeft. Heeft jouw zoon of dochter ook moeite met leren lezen? Dan kunt u op onze website het online aanmeldformulier invullen en wij nemen contact met u op.

Vijfmorgenstraat 18 Zutphen | 06-16818979 www.logopediepraktijkrondomtaal.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).