column

Stilte als bron van  veerkracht

Stilte als bron van veerkracht

01-01-2022

Allereerst: De mooiste wensen voor 2022! Ik wens ons allemaal een verbonden, liefdevol en stralend jaar voor iedereen! Waarin we nog meer écht met elkaar in verbinding komen en spreken over wat er in ons leeft. Kwetsbaar en open zijn, zonder oordelen of afwijzingen.

Volg GewoonLise tevens op Instagram/Facebook en YouTube!

Dit keer misschien een wat ongewone column van een logopedist en stemcoach, maar tóch wil ik vandaag stil staan bij de kracht van stilte. Want zoals Lao Tzu terecht zei: “Silence is a source of Great Strength.” Met alle bewegingen en veranderingen om ons heen is het nogal wat om overeind te blijven staan, positief te blijven en hoop te houden. Soms wil je dan gewoon even wegduiken, in stilte zijn, niks weten/zien/horen/voelen. EVEN NIKS! Het is een manier van onszelf beschermen, maar tegelijkertijd is dit óók een stressreactie.

Juist dán is het belangrijk om in stilte te zijn. Even geen stemmen/meningen/oordelen te horen of afgeleid te worden door dingen rondom ons. Alleen te zijn in stilte en te voelen, te bewegen en te ademen. In die stilte helen we onszelf, in die rust horen we de fluisteringen van ons verlangen, voelen we wat leeft in ons hart.

Dus vind de kracht in de stilte. Ga door het ongemak van de stress-reacties heen, accepteer en voed jezelf. Leer luisteren naar de stilte die er altijd is, tusssen alle geluiden door / onder alle ruis / achter onze lawaaiige wereld. De stilte die in alle ademende organismen op aarde aanwezig is.

De stilte die ons verbindt.

‘’Want juist in de stilte, ontmoeten we elkaar echt. Juist in de stilte, vinden we onze kracht.‘’

Lise Robberegt werkt sinds 2015 als therapeut heeft in haar vak een eigen zienswijze ontwikkeld. Met logopedie als basis richt ze zich op de rol van stem- en ademcoach en behandelt vanuit haar praktijk GewoonLise mensen van alle leeftijden die last hebben van stem-, spraak, adem- en/of keelklachten. Ze kijkt daarbij verder dan alleen de technische aspecten van het stemgebruik.

En dat is wat ik iedereen wens voor 2022!

Rozengracht 22, Zutphen | 06-15000880 gewoonlise@outlook.com | www.gewoonlise.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).