bruisende zaken

Zutphen by morning

Zutphen by morning

18-01-2017

Een kippenvel momentje…

Jos Böhmer maakt geregeld de meest prachtigste foto’s van Zutphen. Ook aan deze special heeft hij weer een schitterende bijdrage geleverd, met twee mooie ochtendfoto’s van de Torenstad. Deze foto is genomen vanuit de uiterwaarden aan de kant van de Hoven. Deze locatie kiest hij wel vaker, want hij komt er iedere ochtend langs op weg naar zijn werk. “Vanaf hier krijg je Zutphen perfect uitgelicht”, vertelt de hobbyfotograaf enthousiast. “Zoals je op de foto ziet, krijg je een compleet silhouet van de stad te zien, wanneer de zon opkomt”. Jos vindt de zonsopkomst altijd een bijzonder moment. Je staat in het donker te wachten. De lucht wordt daarna al een stukje opgelicht door de opkomende zon en wanneer de zon van achter de horizon boven Zutphen uit komt, vindt hij dat altijd een ‘kippenvelmomentje’. Meestal gaat Jos iets eerder van huis, zodat hij voldoende tijd heeft om zijn moment vast te leggen. Het is een passie en dat zie je heel goed terug in zijn foto’s. Het gebeurt weleens dat hij, opgaand in het moment, de tijd vergeet. Met een glimlach op zijn gezicht vertelt hij hierdoor ook weleens te laat op werk te zijn aangekomen. “Ach, de IJsselbrug staat nog wel eens open…” Jos raadt het iedereen met een camera aan, meer op pad te gaan om te fotograferen. Als hij met fotografie bezig is, vergeet hij alles en is hij even weg van de dagelijkse stress. Daarnaast kom je soms op plekjes waar je het bestaan nog niet van wist. “Dat is echt genieten en vooral in Zutphen!”


Kijk voor foto’s van Jos over ‘Zutphen by Morning’ en ook sfeerfoto’s, macro’s, evenementen en meer op zijn website: josfotos.nl


Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).