bruisende zaken

Zutphen by night

Zutphen by night

18-01-2017

Welterusten Zutphen

Op een koude winterse avond gaat de Zutphense fotograaf Jos Böhmer, samen met een groepje medehobbyfotografen, op pad voor een nachtreportage in Zutphen. Het is koud en er staat een straffe wind. Dat maakt het voor de fotografen lastiger om hun camera op het statief stabiel te houden, want je krijgt al gauw bewogen foto’s. Jos heeft al snel de smaak van het fotograferen in het pikkedonker te pakken. Er komt zelfs op dit uur van de dag een voorbijganger langs en spreekt Jos aan. Hij is verbaasd dat je in het donker foto’s kunt maken. Jos laat de toevallige passant op zijn camera meekijken en de man is er helemaal van overtuigd,  hoe goed je ’s avonds laat nog prachtige foto’s kunt maken. Die avond mogen ze zelfs even een paar foto’s maken op de eerste trans van de Walburgistoren. Ruim 200 treden naar boven zorgt ervoor dat de fotografen wat opwarmen. Helaas duurt de bezichtiging erg kort, want het blijkt op ruim 50 meter hoogte nog winderiger en kouder dan beneden. Al gauw staan ze weer onderaan de toren. Een klein beetje teleurgesteld gaan de fotografen weer richting huis. Net onderweg naar huis, draait Jos zich toch nog even om en kijkt naar zijn favoriete toren. Hij besluit nog een paar foto’s te maken voordat hij doorfietst naar huis.


Getroffen door de schoonheid van de stad, vooral in het donker, schiet Jos regelmatig foto’s van verschillende aanzichten op de stad. Of het nu ’s morgens vroeg of ’s avonds laat is, het maakt de fotograaf niks uit. Als het maar donker is! Net zoals bij de foto links bovenin. Hij geniet ervan om een mooi plekje in de uiterwaarden uit te zoeken, de omgeving op zich in te laten werken en te wachten op het juiste moment. Klik!


Kijk voor foto’s van Jos over ‘Zutphen by Night’ maar ook sfeerfoto’s, macro’s, evenementen en meer op zijn website: josfotos.nl


Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN