BOREK TOTALE LEEGVERKOOP

Column

Lente, een nieuwe tijd

Lente, een nieuwe tijd

01-04-2022

Wanneer dit nummer van Bruist uitkomt is net eind maart de klok verzet naar de zomertijd. De ene mens heeft hier meer last van dan de ander.

Maak een afspraak www.bewegendwijzer.nl

De één geniet van het feit dat het ‘s avonds een vol uur langer licht is en dat je daarmee opeens na je werk nog lekker wat kunt doen ‘s avonds. De ander heeft echt een aantal weken nodig om te wennen aan dit nieuwe ritme: men kan niet inslapen en heeft moeite met wakker worden, de nacht verloopt onrustiger, overdag heeft men moeite met zich concentreren, geen puf om maar iets te doen, laat staan iets extra’s zoals een wandelingetje, even sporten of ergens op bezoek gaan.

Hoe kun je nu het snelste weer omschakelen naar deze ‘nieuwe tijd’?

Dit doe je door direct het nieuwe ritme op te pakken. Dus opstaan en naar bed op je vaste tijd. (En dat is echt even bikkelen). Maar er zijn meer ritmes overdag waardoor je interne biologische klok weet ‘hoe laat het is’.

Eén daarvan is bijvoorbeeld de maaltijden. Door te ontbijten, te lunchen en het avondeten op vaste tijdstippen te doen, ijk je je biologische klok, in dit geval naar de zomertijd. Daarnaast helpen ook andere vaste ritmes: een vast sport-, hobby- of ontspanmoment.

Bovenstaande is een tipje van de sluier van mijn werk als slaapoefentherapeut van Bewegendwijzer. Kamp jij of je kind met slaapproblemen? Neem gerust contact op met Bewegendwijzer.

Mijke Mommers werkt sinds 1993 als oefentherapeut. Daarnaast heeft zij zich gespecialiseerd als kinder- oefentherapeut en als slaapoefen-therapeut. Sinds 2000 heeft zij haar eigen praktijk Bewegendwijzer in Zutphen, waar ze zowel kinderen als volwassenen met veel plezier begeleidt met het leren van nieuw beweeg-gedrag en slaapgewoonten.

Haar motto: Bewegend leren en spelend wijs! Bewegendwijzer: specialist in bewegen.

Bewegendwijzer | Mijke Mommers | Rozengracht 22 | 7201JL Zutphen | 0575-514663

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


BOREK TOTALE LEEGVERKOOP