Opvallen? Adverteer in Bruist

bruisende zaken

Zo word je de mode man van Nederland

Zo word je de mode man van Nederland

01-04-2022

Associeer je mode en stijl nog altijd met vrouwen? Dit is zeker niet nodig! Mannen hebben net zo goed baat bij een beetje modebewustzijn. Mannen die goed voor de dag komen hebben vaak meer zelfvertrouwen, stralen dit uit en worden daardoor ook eerder serieus genomen. Het gaat er niet om dat je iedere dag in een pak naar je werk gaat, maar eerder dat je weet dat je er goed uitziet.

Als je je nog niet eerder hebt bezig gehouden met wat jouw stijl dan precies is, geen zorgen! Je hoeft geen expert te worden om de voordelen ervan te plukken. Kijk bijvoorbeeld bij de herenmode van Henk ter Horst, dan zit je al gauw goed.

 

Ontwikkel je eigen stijl

Als je nog niet eerder hebt nagedacht over wat jouw kledingstijl precies is en wat er wel en niet bij past, maak je niet druk. Er zijn talloze “style-guides” te vinden op internet die je een handje kunnen helpen. Natuurlijk is het het leukst om zelf een gevoel te krijgen voor wat er nu precies wel en niet in jouw garderobe past, maar daarvoor zul je eerst wat onderzoek moeten doen. Ben je hier al helemaal over uit en weet je wat je wil? Des te beter, dan kun je meteen beginnen met het aanleggen van een goede garderobe.

 

Kraak de (dress)code!

Niet bij ieder feestje past een kostuum, maar je wil ook niet in je oude spijkerbroek op een bruiloft verschijnen. Zorg ervoor dat je genoeg items in je kast hebt hangen die je voor meerdere gelegenheden kunt gebruiken. Voor sommige events kun je bijvoorbeeld beter een kostuum kopen, omdat dit respect uitstraalt, zo laat je zien dat je de gebeurtenis serieus neemt. Andere gelegenheden vragen weer om een ander tenue, als je niet zeker bent van de zaak is het geen slecht idee om de gastheer of gastvrouw naar de dresscode te vragen. Mocht je het echt niet weten, ga dan voor de casual chique, dan zit je in veel gevallen goed!

 

Zorg voor je kleding

Waarschijnlijk ben je er wel mee bekend: een gat in je lievelingstrui, of de stof van een fijne spijkerbroek die op bepaalde plekken wel erg dun of vaal is geworden. Dit gebeurt bij de meeste kleding op een gegeven moment. Echter kun je het slijtageproces wel vertragen door goed voor je kleding te zorgen. Was bijvoorbeeld met wasverzachter en op de goede temperatuur, was gevoelige artikelen met de hand. Was je kleding ook niet al te vaak, veel wassen versnelt het slijtageproces. Dit alles heeft echter alleen zin als je kleding van goede kwaliteit is.

 

Weet wat je koopt

Als je dan eenmaal hebt besloten wat je wil aanschaffen, kies dan voor een winkel die kwaliteit levert. Je kunt natuurlijk voor een paar tientjes klaar zijn in de gemiddelde fast fashion keten, maar uiteindelijk ben je daarmee duurder uit. Zo is de kleding die je hier zult tegenkomen ervoor gemaakt om hooguit één seizoen mee te gaan, zowel wat betreft stijl als materiaal.  Koop dus bij de betere kledingwinkels, je kunt beter iets meer uitgeven aan een artikel dat langer meegaat dan voor weinig geld dingen kopen die na drie keer wassen al uit elkaar vallen!

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).