Opvallen? Adverteer in Bruist

column

Durf te voelen

Durf te voelen

01-05-2022

Steeds meer kom ik tot de realisatie dat ‘je oefeningen doen’ niet altijd het gewenste resultaat geeft. Want zodra je niet voelt wat je doet, integreer je de oefeningen niet in je lijf. En échte groei of verandering van het huidige ontstaat pas als lichaam en geest samenwerken. Ik schreef er na twee sessies (waarin dit centraal stond) een gedicht over.

Volg GewoonLise tevens op Instagram/Facebook en YouTube!

Je doet je oefeningen zo goed, maar voel je ook wat je doet? Voel je ook dat het wel of geen effect heeft? Voel je ook wat je lijf je terug geeft? Kan je gehoor geven aan wat je voelt? Luisteren naar wat je lichaam bedoelt? Geef je gehoor aan je gevoel? Of doe je braaf je oefeningen zonder doel? Doe je de oefeningen om te vechten tegen je huidige ervaring of klacht, dan geef je het hoofd eigenlijk veel te veel macht.

Want échte herprogrammering van je prachtige lichaam, is je oefeningen doen met gevoel, heel erg langzaam. Heling kan je niet forceren of duwen, is niet te sturen door het hoofd, Je lijf vraagt je dat je je gevoel niet langer dooft.

Dus voel wat je doet, adem dwars door alles heen en laat die gedachten gaan. Geef ruimte aan jezelf en laat je goud & heling ontstaan. Laat er met je gevoel een bak liefde bij komen. Dan pas, kan je hoofd weer in je lijf wonen.

Lise Robberegt werkt sinds 2015 als therapeut heeft in haar vak een eigen zienswijze ontwikkeld. Met logopedie als basis richt ze zich op de rol van stem- en ademcoach en behandelt vanuit haar praktijk GewoonLise mensen van alle leeftijden die last hebben van stem-, spraak, adem- en/of keelklachten. Ze kijkt daarbij verder dan alleen de technische aspecten van het stemgebruik.

Rozengracht 22, Zutphen | 06-15000880 gewoonlise@outlook.com | www.gewoonlise.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).