Column

Heerlijk, we kunnen weer buiten spelen! Of toch niet?

Heerlijk, we kunnen weer buiten spelen! Of toch niet?

01-06-2022

Heerlijk zo’n meimaand; alles weer groen en heerlijk weer! Jong en oud gaan weer naar buiten. Kinderen spelen weer buiten of gaan op de fiets naar school, naar een sportclub of zomaar een eindje. Maar wat als je bepaalde buitenactiviteiten of fietsen spannend vindt?

Doe de gratis houdingscheck op onze website: www.bewegendwijzer.nl

Als je iets spannend of moeilijk vindt, is het extra belangrijk om te blijven oefenen. Door het overzichtelijk te maken “wat we gaan doen?” en “op welke manier?” geeft dat voorspelbaarheid. Dit helpt om jezelf gerust te stellen én te motiveren.

Door van tevoren duidelijk af te spreken hoe en wat: “we fietsen vandaag 10x de straat op en neer van begin tot eind. Aan het begin oefenen we met remmen en afstappen en aan het eind met het maken van een bocht”. Hierdoor weet het kind dat het geen uren duurt en dat het niet in 1 dag hoeft te kunnen fietsen.

Heb je vragen over het leren fietsen van je kind of heeft je kind moeite met andere vaardigheden buiten, zoals bijvoorbeeld: Klimmen, van de glijbaan, het lopen over een randje, springen op de trampoline of touwtjespringen, neem dan gerust contact op met Bewegendwijzer!

Rozengracht 22, Zutphen | 0575 - 514663 info@bewegendwijzer.nl | www.bewegendwijzer.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).