Opvallen? Adverteer in Bruist

bruisende zaken

De Roparun keert traditiegetrouw terug in Zutphen op 1e Pinksterdag

De Roparun keert traditiegetrouw terug in Zutphen op 1e Pinksterdag

01-06-2022

Dit jaar keert de Roparun weer traditiegetrouw terug in het pinksterweekend. Deze keer maken de teams zich op voor een Nederlandse editie. Op de noordelijke route zijn er rond de 70 teams en zoals vanouds komen deze Roparunners op zondagavond 5 juni vanaf ca. 20 uur door Warnsveld, Zutphen en de Hoven.

Op zaterdag 4 juni vertrekken de deelnemende teams vanaf evenementenlocatie Vliegveld Twenthe om, in estafettevorm, ruim vijfhonderd kilometer af te leggen en op maandag 6 juni te finishen de teams op de Coolsingel in Rotterdam. Daarmee halen de teams geld op dat via Stichting Roparun wordt ingezet voor de ondersteunende zorg voor mensen met kanker (www.roparun.nl).

Warm onthaal

De Stichting Doorkomst Roparun Zutphen wil er alles aan doen om de lopers en fietsers een warm onthaal te geven en hebben weer een mooi programma op poten gezet.

Op het moment dat de Roparunners door Zutphen komen (tussen 20.00 en 02.00 uur) hebben de lopers en fietsers er al twee dagen en één nacht op zitten en gaan ze de tweede nacht in. Dit is vaak een moeilijk moment voor de teams dus aan alle inwoners en bezoekers van Zutphen de schone taak om ze aan te moedigen en een hart onder de riem te steken en ze een warm onthaal te geven! Tussen de doorkomsten van de teams door kan iedereen genieten van muziek en veel gezelligheid op de gehele route.

 

Wat is er o.a. te doen op de route in de lichtjestad?

 • waxinelichtjes op de gehele route
 • live muziek bij Restaurant De Pauw
 • middeleeuwse figuren Drogenapstoren
 • speaker op de Houtmarkt
 • erepodium op de Houtmarkt met warm onthaal burgemeester en wethouders
 • live muziek Groenmarkt
 • verschillende dj’s op de route
 • dweilorkesten
 • djembé
 • horeca mag open tot na middernacht
 • live muziek bij Café de Hoven
   

Kortom, het wordt een groot feest in Warnsveld/Zutphen/De Hoven op 1e Pinksteravond en iedereen is van harte welkom!


Voor meer informatie over de doorkomst en de activiteiten: www.doorkomstroparunzutphen.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).