Bruisende Zaken

Wat houdt factoring voor zzp'ers in?

Wat houdt factoring voor zzp'ers in?

04-07-2022

Het leven van een zzp’er gaat niet altijd over rozen. Een zzp’er kan zich eenzaam voelen, kan teveel hooi op zijn/haar vork nemen of kan juist in te rustig vaarwater komen. Tevens moet een zzp’er zich aan een aantal verplichtingen houden, zoals het bijhouden van een sluitende boekhouding.

Merk je zelf op dat je als zzp’er teveel omkijken naar de financiële zaken hebt? Dan kun je eens kijken naar factoring voor zzp. Met deze financieringsvorm moet je alsnog zelf voor een sluitende boekhouding zorgdragen, maar je geniet wel op andere gebieden van gemak.

 

Wat is factoring precies?

Bij deze vorm van financiering ga je een samenwerking met een factoringbedrijf aan. Naar dit bedrijf stuur je de facturen toe, die je normaliter naar je klanten toe zou sturen.

Het factoringbedrijf betaalt het factuurbedrag binnen 24 of 36 uur direct aan je uit. Je hebt hierdoor snel de beschikking over het geld, waardoor je zelf aan je financiële verplichtingen kunt doen.

En wat er dan met je klant gebeurt? Nou, het factoringbedrijf stuurt de factuur naar je klant toe. De klant kan de factuur vervolgens rechtstreeks aan het factoringbedrijf betalen.

 

Wat is het voordeel van factoring voor  zzp’ers?

Door voor factoring te kiezen, kies je voor gemak. Je hoeft zelf niet meer te achter je klanten aan te zitten voor de betaling van de factuur. Blijft een betaling uit? Dan hoef je je ook nergens zorgen over te maken. Het risico daarvoor wordt namelijk door het factoringbedrijf op zich genomen. Jij krijgt binnen 24 à 36 uur de beschikking over het geld, zonder enig omkijken.

Dat is dan ook direct een ander voordeel: je geniet van een optimale cashflow. Doordat je het geld snel op je rekening hebt, kun je zelf aan je financiële verplichtingen voldoen. En je kunt ook op de juiste momenten de gewenste investeringen doen. Op het gebied van financiën krijg je dus alle touwtjes in eigen handen.

Wat bij een factoringbedrijf ook fijn is, is de soepele samenwerking. Zodra je met een goed factoringbedrijf in zee gaat, heb je nergens meer omkijken naar. Nu niet, maar ook in de komende weken en maanden niet.

Zijn dit alle voordelen van factoring? Nee, zeker niet. Een ander voordeel is namelijk dat je uit twee vormen van factoring kunt kiezen:

-           Traditionele vorm: bij deze vorm stuur je alle facturen naar het factoringbedrijf toe. Ook facturen met een laag factuurbedrag of facturen van klanten die altijd snel betalen.

-           American factoring: bij deze vorm bepaal je zelf welke facturen je naar het factoring bedrijf stuurt. Bij facturen met een laag factuurbedrag kun je het risico wellicht beter zelf dragen. Dit is ook het geval bij facturen van klanten die altijd netjes op tijd betalen.

 

 

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).