Opvallen? Adverteer in Bruist

bruisende zaken

Investeren in nieuwe machines voor je bedrijf? Dit zijn 3 tips

Investeren in nieuwe machines voor je bedrijf? Dit zijn 3 tips

25-07-2022

Is jouw voornaamste doel het vergroten van de productiecapaciteit? Dan weet je dat je nieuwe machines nodig zult hebben. Nieuwe machines kosten geld en ook het vervangen van de oude zal wat kosten. We spreken in zo’n geval van een kapitaalinvestering. Kapitaalinvesteringen zijn het geld dat een bedrijf gebruikt om vaste activa te kopen, zoals grond, machines of gebouwen. Het geld kan de vorm hebben van contanten, activa of leningen. Zonder kapitaalinvesteringen kun je niet verder. Hier zijn 3 tips hoe je jouw nieuwe machines kunt financieren.

Gebruik je eigen geld

Ten eerste kun je nagaan hoeveel geld je opzij hebt gezet voor het investeren in nieuwe machines. Als je genoeg hebt gespaard, kan je de financiering van nieuwe machines uit eigen zak bekostigen. Indien je ruimte hebt voor het verkopen van je aandelen, is dat ook een mogelijkheid voor het financieren van de nieuwe machines. Door aandelen te verkopen krijg je geld binnen. Let wel dat daar andere restricties bij komen kijken. Indien er geen andere optie is voor het bekostigen uit eigen zak, kun je overstappen op de financiële markt.

 

Het afsluiten van een zakelijke lening

Er is ook de mogelijkheid om een zakelijke lening af te sluiten bij je lokale bank of geldschieter. De rente van een zakelijke lening zul je zeker moeten betalen. Er zijn verschillende zakelijke leningen die je zou kunnen afsluiten, elk met hun eigen voor- en nadelen. Weet ook dat je bij een zakelijke lening meer dan alleen de rentekosten zal moeten betalen. Het is dus goed om vooraf een begroting te maken van alle kosten die je gedurende de looptijd hebt. Ga ook intern na hoe je deze lening zal afbetalen. Je wilt jezelf ook niet in schulden steken die je niet zal kunnen betalen. Bedrijfsfinanciering berekenen is altijd een goed idee, zodat je weet welke optie voordeliger is.

 

Lease contract afsluiten

In plaats van het kopen van nieuwe machines voor jouw bedrijf is het ook mogelijk om een leasecontract af te sluiten. Lease betekent dat je de machines bij de geldverstrekker huurt. Hierdoor bespaar je ontzettend veel op kosten als onderhoud en service. Aan het einde van de lease heb je ook de mogelijkheid om de machines te upgraden of aan te schaffen.

 

Welke is de beste?

Kosten en gemak zijn niet de enige factoren bij het zoeken naar financiering voor jouw bedrijf. Overweeg hoe elke optie past binnen jouw bedrijf en weeg ook de risico's van elke methode af. Bespreek elke strategie voor het financieren van nieuwe machines met jouw accountant om de beste opties in jouw omstandigheden te bepalen. Dit zijn handige tips om aan nieuwe machines te komen.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).