Opvallen? Adverteer in Bruist

Bruisende Zaken

3 redenen om vandaag nog te beginnen met linkbuilding

3 redenen om vandaag nog te beginnen met linkbuilding

26-08-2022

Linkbuilding betekent dat er links worden geplaatst op andere websites die leiden naar de website van jouw bedrijf. Als dit goed wordt uitgevoerd, zal dit bijdragen aan SEO. Wanneer je al bezig bent met SEO, is het verstandig om linkbuilding in te zetten. Linkbuilding is namelijk een hele belangrijke methode om SEO te bevorderen. Wil jij weten waarom je linkbuilding zou moeten inzetten? Lees dan hieronder verder om erachter te komen.

Bezoekers nemen toe

 

Bij linkbuilding worden er dus links geplaatst op andere bronnen. Die links verwijzen de bezoeker naar jouw website. Dit betekent dat je door linkbuilding meer bezoekers krijgt op de website. Het is wel belangrijk dat de content die je maakt, aansluit op de verwachtingen van de bezoeker. De link in een artikel moet dus overeenkomende inhoud bevatten. 

 

Het is om die reden uiterst belangrijk dat je goede content schrijft. Het is niet de bedoeling dat je andere content van een andere maker overneemt. Dat gaat juist in jouw nadeel werken bij SEO en linkbuilding. Als je moeite hebt met het creëren van unieke content, is linkbuilding uitbesteden een goede optie. Linkbuilding bureaus kunnen als geen ander de beste content schrijven. 

 

Vindbaarheid neemt toe

 

Op het moment dat er steeds meer bezoekers komen op jouw website, zal je ook merken dat de vindbaarheid van de website toeneemt. De bezoekers dragen bij aan SEO waarbij de website op een hogere positie komt te staan bij Google. Hierdoor komt jouw website op een mooie plek te staan en zullen steeds meer mensen jouw bedrijf zien. 

 

Het is wel belangrijk dat je een natuurlijk linkprofiel opbouwt met linkbuilding. Een natuurlijk linkprofiel betekent dat Google jouw website vertrouwt en daardoor de website op een hogere positie zet. Google zal jou niet vertrouwen op het moment dat je bijvoorbeeld content steelt van andere bronnen. Houd hier dus echt goed rekening mee.

 

Autoriteit neemt toe

 

Het is voor SEO erg belangrijk dat jouw bedrijf, en daarmee de website, autoriteit bezit. Dat is op dit moment nog prima te behalen, omdat niet elk bedrijf bezig is met SEO en linkbuilding. Om een autoriteit te worden, zal je een netwerk moeten bezitten. Je hebt andere websites nodig die verwijzen naar jouw website. 

 

Als je nog geen groot netwerk bezit, is het handig om dit eerst op te bouwen. Daarna kan je goede afspraken maken met elkaar. Door meer verwijzingen te krijgen van andere websites, lijkt het alsof jouw website het belangrijkste is. Dat is het doel wat je moet zien te bereiken. Als het niet zelf lukt, moet je onthouden dat je altijd een linkbuilding bureau kan inschakelen om jou te helpen met SEO en linkbuilding.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).