Opvallen? Adverteer in Bruist

Column

Hanenpoten  of leesbaar handschrift?

Hanenpoten of leesbaar handschrift?

01-10-2022

Leren schrijven is saai en moeilijk! Waarom moet ik het nog leren? Op de middelbare school ga ik toch alles met een iPad doen! Hoe belangrijk is het (leren) schrijven nog in een computertijdperk? Deze vraag wordt ons vaak gesteld door kinderen, leerkrachten en ouders.

Herkent u deze signalen bij uw kind? Maak direct een afspraak! www.bewegendwijzer.nl

Leren schrijven, waarvoor is het nog nodig?

Ruim 30% van de kinderen in het basisonderwijs heeft moeite met het leren schrijven. Uit recent wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat schrijven, leren lezen en spellen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Omdat er meer hersengebieden tegelijkertijd actief zijn wanneer je schrijft, wordt de stof beter ingeprent. Dit geldt dus ook voor het leren op de middelbare school, studie en werk. Het goed en leesbaar kunnen schrijven blijft dus ondanks de computer je hele leven belangrijk.

Het niet (leesbaar en/of in tempo) kunnen schrijven heeft nadelige gevolgen voor het lezen, spelling en rekenen en daarmee de schoolprestaties en het zelfvertrouwen van uw kind.

Wat kunt u doen wanneer uw kind moeite heeft met schrijven?

Wij van Bewegendwijzer hebben in de afgelopen 25 jaar al veel kinderen geholpen met het leren schrijven. Naast een leesbaar handschrift krijgen kinderen een betere motoriek en meer plezier in schrijven. Dit heeft een positieve invloed op hun schoolprestaties en hun zelfvertrouwen.

Wilt u weten of uw kind hulp nodig heeft bij het leren schrijven? Vul op onze website www.bewegendwijzer.nl de signaleringslijst in en krijg meteen een advies!

Signalen: Verbonden schrift Losse letters Hanenpoten Pengreep (Hoge) pendruk Tempo Verkeerde lettervorm Lettergrootte Verbindingen Omkeringen (Geen) spaties Beginnen bij de kantlijn Kleuren- Grof e/o niet leuk Verkeerde zithouding

Rozengracht 22, Zutphen | 0575 - 514663 info@bewegendwijzer.nl | www.bewegendwijzer.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN

LEES ONZE COLUMNS

VolZijn of VolDoen…
VolZijn of VolDoen…
Zutphen Bruist

Gedachtenspinsels
Gedachtenspinsels
Zutphen Bruist

Hoe word je rijk?
Hoe word je rijk?
Zutphen Bruist
Rust in het hoofd
Rust in het hoofd
Zutphen Bruist

Droom- counseling
Droom- counseling
Zutphen Bruist

Slaap je gezond!
Slaap je gezond!
Zutphen Bruist

Gedachtenspinsels
Gedachtenspinsels
Zutphen Bruist

Gedachtenspinsels
Gedachtenspinsels
Zutphen Bruist

Doen wat goed voelt
Doen wat goed voelt
Zutphen BruistBewustwording
Bewustwording
Zutphen Bruist


BRUIST PUZZELS


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).