Opvallen? Adverteer in Bruist

Column

Pleeg jij ROOFBOUW op jezelf?

Pleeg jij ROOFBOUW op jezelf?

01-04-2023

Roofbouw geeft aan dat jij geleidelijk meer energie uitgeeft dan je kunt aanvullen. Als de voorraad echt op is, bereik je een kritische grens waarop blijkt dat het niet meer gaat zoals je ooit gewend was.

Voor persoonlijke groei en ontwikkelingWil jij grip krijgen op hoe je energie vergroot kan worden?

Het kan zijn dat je een nieuwe baan of functie hebt gekregen die meer vraagt dan gedacht. Het begint met verzwaring van de lasten waardoor je bepaalde zaken laat schieten die niet strikt noodzakelijk zijn, bijvoorbeeld het mooie boek wordt niet gelezen of er is geen tijd meer om naar de film te gaan. De belastende activiteiten worden niet gecompenseerd en dat werkt roofbouw in de hand.

Wanneer dat lang duurt en je regelmatig over de vermoeidheidsgrens gaat, kost het steeds meer tijd om boven die grens te komen. Je kunt bijvoorbeeld gaan merken dat je steeds meer behoefte hebt aan slaap en uiteindelijk kunnen er meer fysieke klachten komen zoals verminderde concentratie, je sneller gekwetst voelen, hartkloppingen, kortademigheid, buikpijnen en ook zweterigheid kan zo’n klacht zijn.

Om te voorkomen dat je in een chronische overbelasting komt óf in een daadwerkelijke burn-out kunnen wij samen kijken hoe je je energie weer kan aanvullen.

Mijn naam is San ter Huurne en ben een enthousiaste en betrokken psychosociaal hulpverlener. Wanneer ik groei, ervaar ik een positieve energie en weet dan dat ik op het goede spoor zit. Jij kunt die energie in jou ook leren herkennen; daar help ik je bij.

Vandaar ook: Sanergy.

Hemonystraat 49, Zutphen 06-11116281 Eigenaar: San ter Huurne www.sanergy.nu

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).