Opvallen? Adverteer in Bruist

BRUISENDE COLUMN

Klaar voor het voorjaar

Klaar voor het voorjaar

30-11--0001

Lekker fröbelen in je eigen tuin. Het zonnetje op je bol, handen in het zand, gezellig in de weer met plantjes en bloemen. Zaaien en oogsten, jouw moestuin volgt de seizoenen. Enkele tuiniertips van Bruist.

Nu is het de tijd om onder meer andijvie, boerenkool, bonen, bloemkool, broccoli, bieten, sla, radijs, wortels en zomerspinazie te zaaien. Dan kun je straks genieten van de oogst.

Klussenlijstje

Er is deze maand genoeg te doen in de tuin. Kijk tuingereedschap na: is het tijd voor een nieuwe snoeischaar? Knip dode bloemen en takken weg en begin met onkruid wieden. Heeft het een paar dagen niet geregend, begin dan nu met het bewateren van planten die in potten of bakken staan. Schenk aandacht aan het gazon, zorg voor bemesting en verwijder mos. Geef tuinmeubelen een sopje of een verfje en zet de hogedrukspuit op de bestrating. Duurt het nog even voor de planten in je tuin in bloei staan? Zet dan bakken neer met voorjaarsbloemen voor instant kleur en lentesfeer.

Regenton

Een regenton in je tuin is een goed idee. Regen is helemaal gratis en op jaarbasis kun je in Nederland flink wat regenwater opvangen. Daarmee bespaar je aanzienlijk op je drinkwaterkosten. Gebruik het regenwater om je planten en gazon te bewateren, geef het je huisdier te drinken en was er streeploos (!) je ramen mee. Regentonnen heb je ook in slanke designmodellen die een ware eyecatcher vormen in je achtertuin.

Lekker volks

Heb je geen eigen tuin maar wél groene vingers, wat dacht je dan van een volkstuintje waar je tips, zaden en oogst kunt uitwisselen met andere tuinierliefhebbers? Kijk eens op internet en ontdek waar moestuintjes te huur zijn. Houd rekening met een wachtlijst, want tuinieren is mateloos populair.

Vang flink wat regenwater op en bespaar op je kosten!

Wil jij meer tuiniertips? Op www.nederlandbruist.nl vind je diverse ondernemers die je hierbij vast en zeker kunnen helpen.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).