Column

Walburgiskerk

Walburgiskerk

31-05-2018

Zutphen is een historische stad vol fraaie monumenten. Elke maand kiest Bruist samen met het monumentenblad Zutphense Pracht een monument van de maand.

De Walburgiskerk is één van de iconen van de stad Zutphen. De kerk staat in de top-100 van de Nederlandse UNESCO-monumenten en behoort mede dankzij de Librije en het Bader-orgel tot de tien belangrijkste kerken van Nederland. Sinds kort is de kerk zes dagen per week geopend voor bezoekers.

Afgelopen maand is de Walburgiskerk na een flinke verbouwing weer geopend voor publiek. De kerkbanken zijn verdwenen en de nieuwe vloerverwarming zorgt ervoor dat er het hele jaar exposities mogelijk zijn. Per 1 juli opent de entree van de Walburgis bovendien aan de voorzijde van het ‘s Gravenhof. Bezoekers kunnen de toren beklimmen, er is een audiotour in ontwikkeling en ook kan de Librije bezocht worden. Deze middeleeuwse kettingbibliotheek is een unicum voor Zutphen omdat er wereldwijd slechts twee van dit soort bibliotheken zijn.

Daarnaast is er doorlopend een tentoonstelling, te beginnen met ‘Blik in de kerk’ (15 mei tot 30 juni) en Copernicus (6 augustus tot 31 oktober). Dit jaar is het precies 475 jaar geleden dat het beroemde boek van de wiskundige en astronoom: de revolutionibus ‘orbium coelestium’ over de omwentelingen van de hemellichamen, uitkwam en de Librije heeft de eerste druk van dit beroemde boek in haar bezit.

Een bijzondere tentoonstelling die dit jaar voor de vierde keer plaats vindt in de Walburgiskerk is World Press Photo. Deze internationale fototentoonstelling is van vrijdag 6 juli tot en met zondag 29 juli te zien en bevat alle winnende foto’s van deze prestigieuze wedstrijd op het gebied van fotojournalistiek. Genoeg redenen dus voor een bezoek aan Zutphen.

Openingstijden: Dinsdag t/m zaterdag: 11.00 t/m 17.00 uur, zondag van 13.00 t/m 17.00 uur Entree: 5,50 euro Brigiet Bluiminck Hoofdredacteur Zutphense Pracht

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND

Zutphen Bruist
Klik om het magazine te lezen


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).