bruist reizen

Ga eens op safari

Ga eens op safari

31-07-2018

Over safari’s bestaan veel misverstanden. Met deze tips kun jij je wellicht een beter idee vormen van wat een safari eigenlijk inhoudt.

Leef midden in de natuur en hoor ‘s nachts de geluiden van de savanne

Comfort Je slaapt niet in een hutje of een tentje, maar in goede middenklassehotels, lodges of safari tentenkampen compleet met zwembad. Geen nood: je zal niet zonder warm water of elektriciteit zitten. Zulke kampen zijn trouwens favoriete overnachtingsplaatsen, omdat je echt midden in de natuur leeft en ‘s nachts de geluiden van de savanne kan horen. Gevarieerde buffetten, afgestemd op de Europese smaak, stillen je honger. Je eet dus geen leeuw of krokodil... maar gewone maaltijden.Doen Probeer in korte tijd met verschillende parken, landschappen en dieren kennis te maken in plaats van één park grondig te verkennen en op één plek de dieren te observeren. De verschillende parken hebben hun eigen typische vegetatie en hun eigen fauna en flora. Wij raden aan om voor minstens één week op safari te gaan tot een maximum van twaalf dagen. Ga niet in op goedkope en drukke programma’s die sommige organisaties aanbieden, maar neem je tijd. Safari = relaxen! Niet doen Neem geen baby’s of peuters mee. Vanaf een jaar of zes kunnen kinderen probleemloos mee. Op safari gaan is geen aanrader als je baalt van lange autoritten over oneffen zandwegen. Als je een safaribusje niet graag deelt met twee tot zes andere toeristen, kun je een privé-safari boeken. Meenemen Een safari-outfit hoeft niet, maar kan wel. Lichte kledij, een warme trui voor ‘s morgens en de late avond, een lichte regenjas, sportieve schoenen en eventueel een zonnehoed volstaan. Zeker niet vergeten: een verrekijker (liefst één per persoon), fototoestel met telelens, adapter voor opladers, zonnecrème en anti-muggenspray met 30% DEET. een handige tip… Uitslapen doe je thuis of tijdens de aansluitende strandvakantie. Opstaan rond half zes in de ochtend loont tijdens een safari echt de moeite: sommige dieren gaan al bij zonsopgang op zoek naar eten en drinken en houden zich tijdens de felle middagzon schuil.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND

Zutphen Bruist
Klik om het magazine te lezen


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).