bruisende zaken

FietsTaxi Zutphen wil de stad omarmen

FietsTaxi Zutphen wil de stad omarmen

31-08-2018

Nanneke Dorenbos haalde de afgelopen tijd veel publiciteit met haar initiatief FietsTaxi Zutphen. Met haar milieuvriendelijke vervoermiddel richt ze zich met name op mensen die door omstandigheden niet veel meer buiten komen omdat zij geen eigen vervoermiddel meer hebben: FietsTaxi Zutphen is dus vooral een sociaal-maatschappelijk initiatief.

Nanneke werkt als verpleegkundige in de thuiszorg. Daar deed ze ook het idee op voor FietsTaxi Zutphen: “Ik constateerde dat veel mensen thuis zitten, terwijl er zo veel leuke dingen te doen zijn in de stad. Mobiliteit blijkt voor veel mensen toch een probleem. Toen bedacht ik dat een FietsTaxi uitkomst zou kunnen bieden.”

Sinds half mei toert de FietsTaxi door de stad. Voor rondritten om weer eens lekker buiten te zijn. Voor ritjes met mensen die bijvoorbeeld naar de film gaan, naar de markt, de bieb, de dokter of op familiebezoek. Toeristen mogen ook mee, maar de insteek blijft dat de FietsTaxi echt van de Zutphenaren en Zutphenesen wordt. Een ritje in de FietsTaxi kost 4 euro per persoon. Er is plaats voor twee volwassenen en eventueel een rollator of twee kinderen.

Nanneke: “Het is goedkoper dan de gewone taxi, je gaat direct naar je plaats van bestemming en je hoeft niet zo lang te wachten. De taxi is te reserveren op bepaalde dagen in de week, omdat ik ook nog mijn gewone werk heb.” “Vrijwilligers die als chauffeur de FietsTaxi mee willen gaan bemannen zijn dan ook van harte welkom om meer dagen in de week beschikbaar te kunnen zijn.

Geld verdienen is niet het doel maar wel een middel om deze wijze van vervoer te kunnen blijven garanderen en ontwikkelen, bijvoorbeeld door het inzetten van een rolstoelfiets als taximiddel. Daarom wordt FietsTaxi Zutphen binnenkort een stichting. Inwoners kunnen ‘Vriend van de Fietstaxi’ worden, waardoor de fietstaxi, door de inwoners van Zutphen, ook wordt omarmd.”

Kijk op de site of bel voor meer informatie, beschikbaarheid en reserveringen.

0575-228006 | info@fietstaxizutphen.nl | www.fietstaxizutphen.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).