bruisende zaken

In kleine kring afscheid nemen

In kleine kring afscheid nemen

30-09-2018

Als ik het huis binnenkom, zit mevrouw als verslagen in haar stoel en vraagt zich af wat ik kom doen. Een uur of twee daarvoor ben ik door haar zoon gebeld omdat zijn vader is overleden en hij stelde me de vraag of ik hen zou willen begeleiden. Natuurlijk wil ik dat. Ik pak mijn spullen en rijd naar het huis waar de familie zich heeft verzameld.

Na de eerste kennismaking waarin me duidelijk wordt waaraan meneer is overleden, probeer ik er achter te komen wat de wensen voor het afscheid van meneer zijn. Wat meneer zelf zou willen is niet bekend; hij heeft het altijd voor zich uit geschoven. “Als het zover is, dan regelen jullie het vast goed.”, was steevast zijn antwoord als zijn vrouw er over begon

En nu is het dan zover. Hoewel nog weinig helder is, wordt me vrij snel duidelijk dat een grote uitvaart niet wenselijk is. “We leefden altijd vrij teruggetrokken en ik moet er niet aan denken over een paar dagen elders, in een ruimte die ik niet ken, afscheid van mijn lieve man te moeten nemen.” zo zegt mevrouw verdrietig. Ik kijk de kamer rond en opper dat we wellicht ook gewoon een afscheidsdienst in kleine kring thuis kunnen houden. Mag dat? Ja, dat mag én dat kan, mits de familie dat wil. En dat willen zij. Mevrouw veert op en komt met allerlei ideeën om inhoud te geven aan de uitvaart van haar man

Een uitvaart thuis, in kleine kring met een uniek randje.

“Zelf heb ik ondervonden dat het verdriet om het verlies er altijd zal zijn”

Graaf Ottosingel 119 Zutphen | 06-24374437 pauline@rischen.n | www.rischen.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND

Zutphen Bruist
Klik om het magazine te lezen


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).