bruisende zaken

Uiteindelijk leert  ieder kind praten...

Uiteindelijk leert ieder kind praten...

01-01-2019

Een uitspraak die ik als logopedist regelmatig hoor. En aan de ene kant ben ik het daar mee eens en aan de andere kant niet. In mijn vak zie ik veel kinderen met een taal/spraakstoornis. En voor die kinderen is het leren praten moeilijk.

De meeste van deze kinderen krijgen zonder logopedie ook wel een basis in het praten, maar juist de fijnere nuances van de communicatie missen ze dan. Er zijn bijvoorbeeld pubers of volwassenen, met een taalstoornis, die wel kunnen praten, maar waar geen gesprek mee te voeren is. Of die, zodra ze wat enthousiaster gaan vertellen, bijna onverstaanbaar zijn.

Het is natuurlijk erg lastig om te bewijzen dat logopedie effect heeft gehad. We kunnen immers de tijd niet terugdraaien en kijken wat er gebeurt als het kind geen logopedie krijgt. Maar we kunnen wel merken dat een kind ineens sneller vooruitgaat dan voor de therapie. Dat het eindelijk kan vertellen wat er op school is gebeurd of waar het nou zo bang voor is. En dat opa en oma hun kleinkind ook kunnen verstaan. Alle ouders weten hoe lastig het kan zijn wanneer je niet begrijpt of verstaat wat je kind zegt. Dat kan maar beter zo snel mogelijk over zijn! Wist je dat…
- ongeveer 7% van de vijfjarigen een taalstoornis heeft?
- een kind met een taalstoornis eerder gepest zal worden?
- een spraak-/taalstoornis problemen kan geven bij het leren lezen?
- logopedie aantoonbaar effect heeft bij kinderen met spraak-taalstoornissen? Heb je vragen? Bel ons gerust voor meer informatie!

Vijfmorgenstraat 18 Zutphen 06-16818979 www.logopediepraktijkrondomtaal.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).