Column Mariëlle Jansen

Bewustwording als medicijn

Bewustwording als medicijn

01-03-2019

In de Zutphen Bruist van februari 2019 mocht ik me bij jullie introduceren. Daar stond als slogan bovenaan: ‘Bewustwording als medicijn’. Ik had het zelf niet mooier kunnen bedenken, het vormt de basis van mijn werk.

Onze psyche ontwikkelt zich gedurende ons hele leven. Tot ongeveer het 35ste levensjaar is onze aandacht vooral gericht op de buitenwereld. Eerst op ouders en gezin, school, opleiding, carrière, het krijgen van een stabiele relatie en de vorming van een gezin. Eigenlijk zijn er dan geen onderwerpen meer waar onze intrinsieke drive zich op richt. Vanaf dat moment komt meer en meer aandacht voor introspectieve vragen als: wat ben ik nou aan het doen? Wil ik dit wel? Wie ben ik eigenlijk? Is dit werk wel wat bij me past? Is dit de relatie waar ik mijn leven mee wil delen? Hoe hou ik al die ballen in de lucht? Wanneer kom ik aan bod? De psyche nodigt ons uit ons leven in ogenschouw te nemen. Alles wat zich tot dan toe ontwikkeld heeft, wordt onderzocht en gevoeld. Heel diep van binnen weet je van jezelf wat wel bij je past en wat niet, waar je blij van wordt. Je wilt nu bewust besluiten nemen die bij je passen, die goed voelen en die uiteindelijk gaan maken dat je wordt wie je bedoeld bent te zijn.

Ik word helemaal blij als ik met deze levensprocessen aan het werk ben! Zoveel diepgang, zoveel diversiteit... en pijn en verdriet... en humor... en loslaten... en toewijding... en inspiratie... en enthousiasme... en levensvreugde... en inzicht... en wijsheid! Al mijn talenten als psycholoog, EFT-relatietherapeut, traumatherapeut, stress- en burnout coach en ADHD-coach worden aangesproken.

Loop je vast? Met jezelf, in je relatie, in je werk of in je gezin?

Vastlopen in het leven kan op elke leeftijd gebeuren en kan te maken hebben met allerlei zaken. Diepgaande moeilijke levenservaringen, relatieproblemen, knelpunten in je persoonlijke ontwikkeling ervaren, (bijna) burnout zijn, verlies/rouwperiodes doormaken of bij het verwerken van angst- en trauma ervaringen.

Goede begeleiding kan je daarbij helpen. Core-Coaching is een praktijk voor therapie en counseling waar met aandacht en zorg naar je geluisterd wordt. Waar betrokkenheid en helderheid, diepgang en pragmatisch handelen op de eerste plaats komen.

 

Kijk op www.core-coaching.nl voor meer informatie

Core-Coachting | Molengracht 4, Zutphen | 06-40533244 | www.core-coaching.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).