column

Multitasking werkt niet

Multitasking werkt niet

01-05-2019

Het is alweer mei! Wat vliegt de tijd. We zijn inmiddels ruimschoots gewend aan de lente, genieten van al het schoons in de natuur en zijn zo vol op dreef dat iedereen alweer reikhalzend uitkijkt naar de meivakantie.

Kijk op www.core-coaching.nl voor meer informatie

We hebben het altijd druk, ook al nemen we onszelf voor dat echt te minderen. Regelmatig lopen we daarbij tegen de grens aan dat we flink stress ervaren. Stress beschouw ik als opgespaarde bevroren energie. Energie zou idealiter vrij moeten stromen in je hele systeem. Zodra je jezelf dwingt meer te doen dan op dat moment eigenlijk goed voelt, gewoon omdat de waan van de dag dat van je vraagt, ga je over je eigen innerlijke waarschuwingsgrens heen en ‘bevriest’ op dat moment de weerstandsenergie. Die zet zich ergens vast in je lichaam. In je schouders, je nek, je maag, of je rug, net daar wat bij jou ‘past’. Emotioneel werkt het ook door, je wordt gefrustreerd, geïrriteerd, krijgt misschien een kort lontje. Lastig … maar wat doe je eraan?

Multitasking werkt niet

Wat vooral niet werkt is multitasking, daar gaan je hersenen en daarmee je hele lichaam van in de overdrive. Met hele simpele oefeningen kom je erachter dat je zelfs sneller werkt als je één ding tegelijk doet, hoe klein de taak ook is. Als je je daar bewust van wordt, is het makkelijker vol te houden en krijg je veel meer moeiteloos geklaard. Daarnaast adviseer ik altijd heel gericht je inspanningsmomenten af te wisselen met ontspanning. Heel doelgericht. Niet urenlang met één opdracht bezig. Eén uur inspanning en 10 minuten ontspanning. Liefst ontspanning met een wandeling buiten, frisse lucht, of even rustig voor je uit zitten mijmeren. Let daarbij op je ademhaling. Diep en gelijkmatig, om je hart weer coherent met je hoofd te maken. Dat creëert rust!

Loop je vast? Met jezelf, in je relatie, in je werk of in je gezin? Vastlopen in het leven kan op elke leeftijd gebeuren en kan te maken hebben met allerlei zaken. Diepgaande moeilijke levenservaringen, relatieproblemen, knelpunten in je persoonlijke ontwikkeling ervaren, (bijna) burnout zijn, verlies/rouwperiodes doormaken of bij het verwerken van angst- en trauma ervaringen.

Goede begeleiding kan je daarbij helpen. Core-Coaching is een praktijk voor therapie en counseling waar met aandacht en zorg naar je geluisterd wordt. Waar betrokkenheid en helderheid, diepgang en pragmatisch handelen op de eerste plaats komen.

Molengracht 4, Zutphen 06-40533244 www.core-coaching.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND

Zutphen Bruist
Klik om het magazine te lezen


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).